Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie o zostawiony gruby hajs u mechanika i tego ze auta nie naprawil. #prawo #mechanikasamochodowa #rzeczoznawca

Ogolnie pojechalem do mechanika na problemy z odpalaniem, brak mocy po odpaleniu. No i wyjącą pompe wspomagania.

Diagnoza - remont silnika!! 13 tysiecy i miesiac pozniej... jednak trzeba pompe paliwa zmienic - 114zl. Ok na odpalanie pomoglo, ale auto dalej nie ma mocy po starcie silnika po nocy postoju, a na trasie gasnie przy zatrzymaniu sie do zera jak auto sie rozgrzeje.

Druga sprawa - wyjąca pompa wspomagania - zregenerowali mi przekladnie kierownicza (1200zl) i pompe wspomagania (850zl). Przekladnie widzalem na zdjeciach zregenerowana i ok - faktycznie pomoglo, bo wczesniej kierownica chodzila "jajowato", a tearz ok. Problem jest z dalej wyjącą pompą wspomagania. Oddalem mechanikowi auto na reklamacje i mowie ze pompa nie tknieta i dalej wyje. Jego odpowiedz to ze to jest wina nieoryginalnych przewodow wspomagania - niestety dla niego, auto nie "wyło" wciaz na tych samych przewodach wspomagania. Dodaje takze mechanik ze wyje to mi most przedni xD - niestety dla mechanika wycie objawia sie rowniez podczas stania w miejscu i zwiakszania obrotow.

Auto jutro odbieram i teraz pytanie jak do tego podejsc. On bedzie szedl w zaparte ze wszystko jest ok z jego strony, ze nie ma czesci do tego auta (to prawda, to frontera v6 rzadka wersja) i generalnie mam w---------c mimo ze zostawilem im 20 tys zlotych a auto dalej jest srednio sprawne.

Jesli jak twierdza "zregenerowali" cewki, i poblemy z gasnieciem zniknely - ok ciesze sie, ale pompa wspomagania za 850zl dalej bedzie wyla to co mam zrobic drodzy kochani? :) ja jeszcze nie toczylem takich batalii z mechanikiem. Mysle o rzeczoznawcy, sadzie.. ale chyba kazdy by chcial tego uniknac
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jak walczyć z kimś kto nie chce się dogadać i nie widzi swojej winy? Rzeczoznawca i sąd.

@Adams_GA: nie mam doswiadczenia z takimi sprawami, wiec pytam jak to sie robi. czyli rzeczoznawca i sąd :) swietnie
  • Odpowiedz
@stary_grat: No i są po niby 6 stów, ale przecież to jest standardowa pompa kayaby która występuje w co drugim samochodzie. Gdzieś u mnie powinna leżeć praktycznie identyczna z lancera
  • Odpowiedz