Wpis z mikrobloga

Człowiek był 2 tyg. poza domem i tv. Pewnie już się ustabilizowały ksywki zawodników. A zanim zacznę nadrabiać i czytać tag,
Czy któryś z Mirków albo Mirabelek mogłby wrzucić fotki uczestników wraz z ksywkami ? Mogą być ze ślubów.
() Proszę!

#slubodpierwszegowejrzenia
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pypowicz Ksywy w tym roku w dużej części nadane zostały na siłę i są totalnie z p---y, np. Brzoska/InPost/Hokejarz (to nawet nie jest po polsku - osoba grająca w hokeja to „hokeista”, nie jakiś hokejarz), Bubbles (na szczęście chyba nikt już nie używa tego raka) czy Tukan.

Z tych, co są ok lub w miarę ok, to masz Nawrockiego/Batyra/Laweciarza, Katechetkę, Kołcza/Breivika (choć to drugie - mimo mojej braku sympatii do tego
  • Odpowiedz
@piskiski: To moja subiektywna opinia, ale moim zdaniem Hokeista ni cholery do Brzoski podobny nie jest (poza byciem łysolem z brodą); już bardziej przypomina np. Tomasza Golloba. Poza tym podczas emisji pierwszego odcinka wykopki prześcigały się w nadawaniu ksywek w nadziei, że coś się przyklei, podczas gdy kiedyś te ksywki wypływały jakoś bardziej naturalnie.
  • Odpowiedz
@Wariner Nie za bardzo wiem co masz na myśli pisząc, że ksywki wypływały bardziej naturalnie, ale jeżeli chodzi o ksywę Brzoska, to pamiętam, że jakiś mirek w pierwszym odcinku po prostu napisał, że typ wygląda "jak Brzoska po zerwaniu z Omeną" albo coś w tym stylu i rozbawiło to kilka osób (w tym mnie). Jak widać ksywka przylgnęła, używa jej sporo Mirków spod tagu :)
  • Odpowiedz
ni cholery do Brzoski podobny nie jest

@Wariner: No właśnie troszkę jest, przecież to nie musi być wypisz wymaluj on, wystarczy kilka szczegółów i już się kojarzy. Nie wiem o co chodzi z tym spinaniem się o ksywki, na początku ludzie na tagu zawsze sypią ksywami jak z rękawa i niektóre zostają na dłużej. Po kilku odcinkach wszystko się klaruje i wiadomo kto jest kto.
  • Odpowiedz
Dokładnie, ani InPost ani Brzózka ani breivik według mnie niespecjalnie pasują. Naturalnie część będzie i tak z nich korzystała ale jeśli mogę zaapelowac - pietnujmy ksywę breivik bo nazywanie kogoś mordercą to gruba przesada. Wiem, że to wypok ale ten tag mam za mądrzejszy od całej tu reszty.

#slubodpierwszegowejrzenia
  • Odpowiedz
mi Hokeista najbardziej przypomina Rożka z "Nauka to lubię"

@gamorra: ja go widzę ciągle jako Rożka, nie umiem inaczej XD właśnie się dziwiłem, że nikt go tu tak nie nazywa
  • Odpowiedz