Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego rynek matrymonialny się zmienił?
30 lat temu rynek matrymonialny wyglądał inaczej (#blackpill się aż tak nie przebijał, nawet ludzie ponadprzeciętnie niscy mieli partnerki) ponieważ liczyła się zaradność, poziom testosteronu i męska postawa (odwaga, konsekwencja w dążeniu celu). Dlaczego?
Ponieważ te cechy były potrzebne do zapewnienia lepszego poziomu życia i zapewnienia bezpieczeństwa partnerce.
Obecnie natomiast te cechy nie są w cenie z następujących powodów:

1) Ogromny wzrost PKB (krótko mówiąc: wszyscy już żyją na zadowalającym poziomie zamożności, więc
to przestaje być kryterium) oraz ciągle osiągająca nowe szczyty wysokość pomocy Państwowej dla samotnych kobiet.

2) Najwyżej zarabia się w zawodach których wynagrodzenia są oparte na bańce spekulacyjnej. (np. IT jest drogie bez powodu, wystarczy porozmawiać z przeciętnym specjalistą IT i przeciętnym ekonomistą lub mechanikiem samochodowym żeby stwierdzić że mają oni dużo większą umiejętność rozwiązywania problemów. Natomiast ten troglodyta z IT zarabia więcej. Żeby nie było, sam jestem z IT tylko
rozmawiam z ludźmi z różnych branż więc mam porównanie. Widzę też jak wymiatają ludzie którzy przyszli do IT z bardziej wymagających umysłowo zawodów: np. ekonomistów, fizyków - zmiatają z planszy tych klepaczy klawiaturowych).
W związku z tym można dziś żyć bardzo komfortowo nie będąc w ogóle zaradnym i nie wykazując męskich cech, np. mając autyzm i brak masy mięśniowej, ponieważ za wszystko można zapłacić pieniędzmi zarobionymi na bańce spekulacyjnej.

3) Czasy są ogólnie bezpieczniejsze i dodatkowo Państwo zwiększyło swój udział w zapewnianiu ochrony samic (Państwo jest alfonsem kobiet)

W związku z tym że kobiety musiały sobie wprowadzić jakiekolwiek kryteria, to te powyższe racjonalne kryteria zostały zastąpione wyglądem (twarzą, wzrostem, atletyczną sylwetką).
Może trochę wszystko uprościłem natomiast ogólnie ten mechanizm chyba tak wygląda.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach