#majsterkowanie #agd Dzieciaki załatwiły nową mikrofale popcornem i trzeba rozbierać i czyścić wszystko bo nie idzie wyciągnąć z niej niczym tego smrodu. I tak stary ma zajęcie na niedzielę xD. Ciekawe na ile czasu go nastawili ( ͡°͜ʖ͡°)
@Smarek37: jak chcesz się pozbyć zapachu to soda. Wysmaruj po całości, wsyp trochę do środka na kupce, zamknij na dzień. Z butów swietnie wyciąga zapach to i z mikrofalą sobie poradzi.
@Jarek_P: e tam, nie wytłumaczysz "pani domu" - przecież na filmikach z tiktoka pieni się lepiej niż w reklamach drogich środków w telewizorze, to musi mieć MOC!
@Jarek_P: na wszystkim się osadziła taka smoła że te zabiegi to bym sobie pewnie mógł do śmierci powtarzać. Zobacz wentylator, a to jest nowy sprzęt. Kilka razy użyty do popcornu i to wszystko.
@Smarek37: to na ile oni ten popcorn zostawiali? 10 minut i szli grać w gry w drugim pokoju? Moi synowie popcorn przypalili raz, bo nie wiedział, ile ustawić, to ustawił max podany w tabelce na popcornie, śmierdzieć zaczęło tak, że zorientowaliśmy się od razu, szkód zero, wystarczyło okno otworzyć.
@Jarek_P: obstawiam, że tak było właśnie. Mnie nie było w chacie, byłem w robocie, żona wyszła z psem na spacer i mali kucharze zaczęli działać. Wietrzenie chaty po tym to było dwa dni plus umycie wszystkich mebli bo przesiąknęły tym zapachem.
@Smarek37: Moja różowa ostatnio takiego smrodu narobiła; zrobiła popcorn. Kilka ziarenek się nie rozwinęło, to wstawiła znowu do mikrofali, ale ziarna się spaliły, zamiast rozwinąć
@Erk700: @szarley @Jarek_P @hrumque @retronom @walokid Panowie, sprzęt działa, nie śmierdzi, kielecki dał radę xD. I nawet mi żadna śrubka nie została, pełen sukces ᕦ(òóˇ)ᕤ
Dzieciaki załatwiły nową mikrofale popcornem i trzeba rozbierać i czyścić wszystko bo nie idzie wyciągnąć z niej niczym tego smrodu. I tak stary ma zajęcie na niedzielę xD.
Ciekawe na ile czasu go nastawili
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 20250921_141554
Pobierz@Smarek37: ale mieszałeś to? Bo "ocet + soda" to sekretna mieszanka cobyś na mieć cudowne właściwości, ale chemicznie nie ma za grosz sensu
@Jarek_P: e tam, nie wytłumaczysz "pani domu" - przecież na filmikach z tiktoka pieni się lepiej niż w reklamach drogich środków w telewizorze, to musi mieć MOC!
źródło: 20250921_155152
Pobierzźródło: 20250921_155650
PobierzPanowie, sprzęt działa, nie śmierdzi, kielecki dał radę xD.
I nawet mi żadna śrubka nie została, pełen sukces
ᕦ(òóˇ)ᕤ
źródło: 20250921_174558
Pobierz