Wpis z mikrobloga

badanie społeczne
#ankieta #kiciochpyta

Co sądzisz o dostępie do broni w Polsce?

• teraz jest ok 59.9% (2230)
  • jestem za powsz. dostępem / liberalizacją prawa 28.0% (1043)
  • jestem za zaostrzeniem prawa 12.1% (450)

Oddanych głosów: 3723

• 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zaspanyziom: nie mamy powszechnego dostępu, tylko reglamentowany

@Supernowa: czy to na pewno najlepsze słowo? Prawda jest taka, że jeśli jesteś zdrowy psychicznie i chcesz posiadać b--ń, to możesz ją posiadać. Jaki jest cel zmiany tego stanu rzeczy?
  • Odpowiedz
@Supernowa: Wiem, wiem, miałem na myśli, że dla chcącego nic trudnego. Mimo wszystko moja odpowiedz się wpasowuje w ankietę. =P Rozumiem co zakładasz w pytaniu i jak rozumiem jesteś za powszechnym, spoko, też może być. Moim zdaniem jest ok i trochę irytujące jest, że istnieje bardzo wiele tematów typu społecznego w przestrzeni na które można odpowiedzieć w zależności od poglądów. Chciałbym aby polityka zajęła się w końcu jednak stroną ekonomiczną
  • Odpowiedz
  • 0
@zaspanyziom: i wgl co to ma być, "zaspany"ziom pisze komentarze o 6 rano w dzien wolny, na dodatek grillowy (°°
nie jestem za powszechnym

tematów typu społecznego w przestrzeni

no społeczeństwo
  • Odpowiedz
@saib75: tak, żeby móc jeździć autem trzeba zdać egzamin
no czyli iść do wydziału komunikacji, założyć profil kandydata, przejeździć godziny, zdać wewnętrzny blablabla nie tylko zdać egzamin w wordzie
  • Odpowiedz
@Supernowa: pozwolenie na b--ń kosztuje chwilę czasu i 2 tysiące złotych. To prawo trzeba zaostrzyć, bo za chwilę patologia będzie biegać z pistoletami
  • Odpowiedz
  • 0
@markus666: dlaczego uwazasz ze prawo tutaj wymaga zaostrzenia?

nie podlega karze osoba, która przekroczy granice obrony koniecznej przy odpieraniu wdarcia się do mieszkania, domu, lokalu albo na ogrodzony teren, chyba że przekroczenie było rażące
  • Odpowiedz
@Supernowa: Dostęp do broni jest W MIARĘ dobrze zorganizowany. Jedynie do zmiany nadaje się celowość jej posiadania, bo jedni udają sportowców, inni kolekcjonerów, mają tą samą b--ń, ale jeden może ją nosić na spacer z psem a drugi już nie.
  • Odpowiedz