Wpis z mikrobloga

@Hfishman1: ja to ogolnie nie ogarniam tych grup, przeciez tam takie lby sie czasem trafiaja XD

jakby dla mnie to jest niepojete, ze ktos jest na tyle kumaty, ze potrafi otworzyc rachunek maklerski i siedzi w tym a pisze jakies rzeczy jakby mial 60iq i siedzial na socjalu
  • Odpowiedz
@Hfishman1: Można na to zawsze spojrzeć od drugiej strony.
Przechodzisz ze świata krypto - wiesz, że giełdy upadają i środki na nich nie są bezpieczne, zostałeś nauczony, że po wymianie należy je wypłacać do własnego portfela i tam je trzymać ponieważ dopiero wtedy są Twoją własnością i masz nad nimi pełną kontrolę.

Wtedy następuje zderzenie ze światem akcji, gdzie dowiadujesz się. że możesz kupić akcje na giełdzie ale musisz je
  • Odpowiedz
@Hfishman1: Też dzisiaj widziałem ten post i komentarze typa na fb. Po przeczytaniu pomyślałem, że gość to troll albo debil, bo oni tam mu coś tłumaczą a on swoje. Można zrozumieć obawy, sam je mam patrząc na stan konta na XTB, ale to co on wypisywał to xD
  • Odpowiedz
@Hfishman1: większość upośledzenców tam ma portfel kopiuj wklej od zawód inwestor albo kolekcjonuje każdą możliwą spółkę. Ta grupa to taki bankier wersja boomerzy po 5 minutowym kursie inwestowania.
  • Odpowiedz
@UsmiechnietyAnon: ponoć połowa ludzi nie ma żadnego głosu w głowie, który by im podpowiadał co robić, trudno mi sobie to wyobrazić w sumie, ponoć działają jak takie boty, od jakiejś czynności do kolejnej bez namysłu
  • Odpowiedz
  • 0
@juice-wrld: @Ninja_xtb5 no właśnie tam wiele wpisów gdzie zainwestowane 500zl i wymyślają jakieś sp500, sp100, techy i inne powielające się i zamiast wybrać jeden etf na cały świat, to kombinowanie i myślą że dywersyfikacja robią. Sam żadnym ekspertem nie jestem, ale jak się tam poczyta posty, to dosłownie to wygląda jakby co niektórzy obejrzeli 2 filmiki i zaczęli inwestować
  • Odpowiedz