Wpis z mikrobloga

Karol Nawrocki z poparciem 73% wśród młodych (18-29), takich wyników nawet Memcen nie osiąga xD
Na naszych oczach pryska serwowany od lat mit pod tytułem "młodzi na PiS nie głosują" lub "wystarczy że mohery poumierają to PiS razem z nimi"
Póki co powstaje nowe pokolenie pisowców i to w najmłodszych grupach wiekowych xD

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-09-19/nowy-sondaz-o-prezydenturze-nawrockiego-najbardziej-ufa-mu-jedna-grupa-wiekowa/

#neuropa #4konserwy #wybory #bekazlewactwa #bekazprawakow
NaczelnyWoody - Karol Nawrocki z poparciem 73% wśród młodych (18-29), takich wyników ...

źródło: 0Ccwb

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FrostlyMostly: tu nie chodzi o samego tiktoka a to jakie treści to serwuje xD taki 15 latek zobaczy shorta "mam słabego spawna w battlefieldzie - tusk znowu manipuluje serwerem" to co ma myśleć? Nawet 18 latek, średnio pamięta covida, nie slyszal o zlodziejstwach pisu, o praworządności i łamaniu konstytucji nie wspominając bo to dla nich jakas abstrakcja i mamy to co mamy
  • Odpowiedz
robi to co mówił? xD Rachunki za prad masz nizsze?

@Kawa_z_cynamonem: Spokojnie, zaraz będą. Na razie załatwiał sprawy zagranicą, a tam przecież same sukcesy. Nawet Trump mu je z ręki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 12
@NaczelnyWoody To pomyslcie jak nijacy sa kandydaci opozycji ze oskarki juz wola alfona wybierac xD Klasycznie problem szukany w ludziach a nie w klasie politycznej ktora nie ma nic do zaoferowania. Na pewno to pomoze na next wybory xD
  • Odpowiedz
Na naszych oczach pryska serwowany od lat mit pod tytułem "młodzi na PiS nie głosują" lub "wystarczy że mohery poumierają to PiS razem z nimi"

@NaczelnyWoody: do głowy ci nawet nie przyszło, że w drugiej turze ludzie głosowali przeciwko trzaskowskiemu, a nie na Nawrockiego. W pierwszej turze w tej grupie wiekowej największe poparcie miał Mentzen.

W I turze wyborców prezydenckich wśród wyborców w wieku 18-29 lat największym poparciem cieszył się
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody:

Druga tura:

"W kohorcie 18-39 lat kandydat Prawa i Sprawiedliwości zdobył 51,9 proc. głosów, podczas gdy jego konkurent z Koalicji Obywatelskiej osiągnął ich 48,1 proc. "

No różnica fchuj. Praktycznie takie same wyniki były ogólnie.
  • Odpowiedz
  • 16
@NaczelnyWoody no ale to niesamowite. Jeszcze kilka lat temu (z 8) cieszyłem się że młodzi będą coraz rozsądniejsi, coraz inteligentniejsi, szanujący siebie, pracę, czas wolny i z rodziną itd. Liczyłem że spowoduje to rozpad starych partii i absurdalnych jak konfa czy braun i powstanie może nowej jakości w polityce. Wolność, prawo, rozsądek, nieograniczony dostęp do informacji, brak propagandy, nbrak kłamstw. Nie bałem się ale wiedziałem że walka na rynku pracy z
  • Odpowiedz
PiS jest partią lewicową gospodarczo

Nie. Jest partią populistyczną, która nie ma żadnych planów, tylko sondaże przed oczami. 500+ to tragiczny program, który daje pieniądze parze lekarzy, a młodym ludziom chcącym założyć rodzinę tylko podnosi inflację. A dopłaty do kredytów? Przypomnij mi, kto je wprowadził powodując podwyżkę cen mieszkań o 50% w 2 lata, bo jedynym pomysłem PiS-u na każdy problem jest sypnięcie cudzą kasą?

pracy albo nie ma albo jest za najniższą

Bezrobocie
  • Odpowiedz
PO ma dużo starszych członków niż PIS- Trzaskowski i jego otoczenie 50+ to młode pokolenie znaczących członków PO- to jest problem tej partii i dlatego młodzi nie identyfikują się z osobami kilka dekad starszymi.

@djtartini1: A jakie to młode pokolenie ma PiS? Czterdziestoparolatek Nawrocki? Niewiele młodszy Bocheński? Czy p-------y Szafarowicz? xD
  • Odpowiedz
A kogo mają popierać. Lewice, Konfe, czy Trzaskowskiego

@Marek_zloty: A za co mają popierać PiS? Za obniżenie wieku emerytalnego i dodatkowe emerytury, na co kasa idzie z podatków młodych i niezrealizowanych inwestycji, w których mogliby mieć fajną pracę? Czy za dopłaty dla deweloperów, dzięki którym cena mieszkań wystrzeliła i młody człowiek nie ma jak założyć rodzinę, żeby załapać się choćby na to 500+?
  • Odpowiedz
A jakie to młode pokolenie ma PiS? Czterdziestoparolatek Nawrocki? Niewiele młodszy Bocheński? Czy p-------y Szafarowicz? xD

@IrracjonalnaProweniencja: 30-40 latkowie we władzach PIS to są właśnie młodzi ludzie w partii, których PO nie ma praktycznie wcale na szczeblu centralnym. No kto jest młody we władzach PO? Tusk i jego koledzy dobijają 70 i przeszliby na emeryturę ale nie ufają, że młodsi (tzn ludzie dobrze po 50) ich zastąpią (patrząc po ostatnich
  • Odpowiedz
Tymczasem po drugiej stronie barykady opozycja serwuje od dwóch lat blamaże, niedotrzymywanie postulatów

To prawda.

pchanie degrengolady zachodu i ciężkie olewanie swoich wyborców i obywateli

Nastepne wybory pis znowu wciągnie to barachło od głaskania mniejszosci, wciskania chorych pomysłów
  • Odpowiedz
@djtartini1: Ale konkretnie, jacy 30-40-latkowie? Bo ja się interesuję polityką i poza Bocheńskim i dzbanem Jakim nie kojarzę nikogo (pomijając oczywiście p---------o). Pomińmy fakt, że nawet jeśli jacyś są, to to tylko listki figowe, bo i tak PiS to Kaczyński. Nie ma żadnych młodych, a ci którzy są i tak nie mają nic do gadania.
  • Odpowiedz
@Dravok: trochę sobie dodajesz, głosowali na Mentzena, ale jest to elektorat prawicowy i skrajnie prawicowy. Głosowali przeciwko Trzaskowskiemu w I turze i nie ma tu takiej wyraźnej granicy, że nie zagłosują na pis. To wyborcy, którzy pływają sobie po wodach należących do obu tych partii i zagłosują tak jak propaganda powie.
  • Odpowiedz