Wpis z mikrobloga

I gdzie ten ChatGPT? #iphone

W ustawieniach Siri. i AI nie mam żadnych rozszerzeń.
Znowu nas Apple olało ciepłym strumieniem?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zadrrr:
Jeszcze nie mam iphona kompatybilnego z Apple AI ale na MacOS trzeba zmienić język systemu na angielski aby móc korzystać z czegokolwiek. Pewnie tutaj jest to samo, Polska jak zwykle w dupie mimo tego, że jest obsługa języka w ChatGPT.
  • Odpowiedz
  • 0
@smk666 czyli coś co miało być alternatywą dla Siri po polsku nie działa w Polsce xd

Czekam do końca umowy i w---------m to gowno. Kupiłem na próbę żeby zobaczyć nad czym się ludzie spuszczają ale w Polsce to nawet nie jest k---a demo. To szczanie do ryja użytkowników
  • Odpowiedz
@zadrrr:
To prawda, płacimy więcej a dostajemy mniej - taki urok życia w stosunkowo jeszcze biednym kraju o niskim znaczeniu dla dużych korporacji. Też myślałem nad powrotem do Androida przez składaki ale Samsunga nie trawię a Google zachowało się dokładnie jak Apple i w ogóle nie wydało Pixela 10 Pro Fold w Polsce. Generalnie jak się nie obrócisz to zawsze d--a z tyłu, pozostaje czekać aż los rodaków poprawi się
  • Odpowiedz
@zadrrr i mnie również to gotuje. Szczególnie brak Siri po polsku i przez to w CarPlay nic nie mogę znaleźć, muszę wszystkiego i tak w trakcie jazdy szukać w telefonie, a chyba nie o to chodzi. Myślę czy już brać S25 czy czekać na S26, bo mój iPhone 14 działa okej
  • Odpowiedz
Właśnie rozmyślam na wyjściu z ekosystemu apple.

@szczurek_87:
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie o pozostaniu jeszcze jakiś czas przesądziło to, że taka decyzja nie zależy już wyłącznie ode mnie. Większość bliższej i dalszej rodziny ma iPhony, wszyscy dzwonią do siebie na facetime, używają iMessage, korzystają ze współdzielonej biblioteki zdjęć, potrzebuję też iPhona do ograniczeń rodzicielskich iPada dziecka. wisienką na torcie niech będzie to, że Authenticator do 2FA,
  • Odpowiedz
drugą połówka ma Androida. Ze znajomymi komunikuje się za pomocą SMS, Messenger, whats app.

@szczurek_87:
Ale ja wiem, że można, tylko nie będę teraz tłumaczył całej rodzinie, że ze względu na mój wybór wszyscy mają przejść na taki i taki komunikator, zakładać konta, pamiętać hasła. Duża część osób, które używają facetime to osoby już starsze a nawet spośród młodszych totalnie nietechniczne, np. moja żona nie wiedziała że na smartfonie można za
  • Odpowiedz