Wpis z mikrobloga

#cv #praca #pracbaza #hr

Jak aplikuję do pracy w handlu/sprzedaży/obsłudze klienta, a wcześniej pracowałem na magazynie i w warsztacie samochodowym to wypisywać wykonywane tam obowiązki niezwiązane z pracą, do której aktualnie aplikuje?

w stylu:
-rozładunki i załadunki towaru
-przygotowywanie przesyłek kurierskich
-serwisowanie pojazdów samochodowych

itd.

Bo tak myślę niby niezwiązane z branżami do których teraz aplikuję ale z drugiej strony jak pousuwam te obowiązki to CV jest dosłownie na pół strony więc trochę pustawo xd

Jak się robi?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TeZeWe: dzięki, a jak myślisz jak się wysyła CV przez formularze na pracuj pl, olx itp. to tam w opcjonalnej wiadomości do pracodawcy coś wpisywać? Bo niektórzy mówią że nie powinno się wysyłać samego CV tylko jeszcze tam w paru zdaniach zachęcić i opisać dlaczego jesteś najlepszym kandydatem na to stanowisko. Jednocześnie mówi się że listy motywacyjne to przeżytek ale takie opisywanie siebie w superlatywach to przecież to samo. Jak
  • Odpowiedz
@Wariacik_78942: Listy motywacyjne to nie jest przezytek. Jak ktos nie posle listu a ty poslesz to dla ciebie plus.
W takich wiadomosciach tez bym pisal cos wiecej niz "wysylam CV".
Do tego zdjecie w CV jak najbardziej dodawaj.

Aha no i nie wiem czy jestes gotowy, ale do pracy biurowej sa setki CV na kazde miejsce, wiec nie mysl ze znajdziesz prace bez wyslania 200 CV.
  • Odpowiedz