Wpis z mikrobloga

Mirki, mam problem z komputronikiem. 3 tygodnie temu padła mi karta graficzna, RTX 4080. Po obciążeniu ok 1-1.5h wyrzucało gry z błędem GPU, podczas pracy w Premiere Pro również znikał mi obraz podglądu. Test OCCT wykazał błąd sektora VRAM. Wysłałem na gwarancję po czym dostaje maila po 3 tygodniach, że mam nadaną przesyłkę DHLem od komputronika. Żadnego info, nic. Dzwonie na infolinię i mi dopiero powiedzieli, że gwarancja odrzucona. Jestem pewny uszkodzonej GPU ponieważ testowałem sprzęt w różnych konfiguracjach, zmieniałem ram, zasilacz, nawet płytę główną i proca, testowałem kartę w innym komputerze i był ten sam problem. Serwis podszedł po łebkach do tematu i komputronik olał mnie ciepłym moczem, bo nawet nie dostałem żadnego info. Co powinienem zrobić w tej sytuacji? Nie odpuszcze im tego tematu, bo czuje sie wyruchany że tak brzydko powiem przez komputronik.

#komputronik #pcmasterrace #komputery #informatyka #it #nvidia #gpu #kartagraficzna
koronawirus - Mirki, mam problem z komputronikiem. 3 tygodnie temu padła mi karta gra...

źródło: dddddd

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@koronawirus: klasyka. Wsadzili kartę, puscili furmark - działa, nie zawiesza, do pudła i następne na stół.
Wiesz ile serwisant-reklamatornik ma takich kart na godzinę do przerobienia (odrzucenia reklamacji)? ;)
  • Odpowiedz