Wpis z mikrobloga

Hej, mam pytanie: planuję jutro wyjazd do Chorwacji autem i planowałem jechać czeską Ostrawę->Brno->Wiedeń i Slowenię.
Jednak tak zobaczyłem że tuż przed Slowenia można odbić w prawo na Węgry (droga M80) i pominąć Słowenię z ich bardzo wysokimi cenami za winietę i przejazd tunelem. Co polecacie ? Planowaem gdzieś ewentualnie przekimac w aucie albo znaleźć nocleg na 1 noc. Ktoś też coś doradzi?
#europa #austria #wakacje #chorwacja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OraclePL jeśli już i tak szykujesz się na nockę w aucie, to polecam jedyne słuszne rozwiązanie: nie kupuj winiet i jedz poza autostradami. 5-6h dłużej (przy założeniu, że nie trafisz na korki koło Wiednia, które autostradę potrafią przedłużyć o 2-3h!) i masz kupę siana w kieszeni. Sama jazda też przyjemna
  • Odpowiedz
@OraclePL: Jest kilka wariantów objazdu płatnej autostrady w SLO. Ja kiedyś objechałem przez Bad Radkersburg i Ormoz. Dużo osób kieruje się na Cvetlin. Ostatnio też taki wariant jest polecany przez stałych bywalców LINK DO GOOGLE MAPS Na forum cro.pl jest pokaźny wątek na temat tego jak skutecznie ominąć ten płatny odcinek LINK. Pytanie też skąd ruszasz?
  • Odpowiedz