Wpis z mikrobloga

Czy niebieski samochód A może przejechać za pasy z drogi podporządkowanej, jeśli światła są umieszczone przed przejściem dla pieszych, a na drodze podporządkowanej nie ma linii przerywanych charakterystycznych do tych przed światłami?

#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
sing - Czy niebieski samochód A może przejechać za pasy z drogi podporządkowanej, jeś...

źródło: yes

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sing jeżeli linia zatrzymania przed sygnalizacją jest przed miejscem gdzie włącza się do ruchu z podporządkowanej to nie może go obowiązywać
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Szklanka_Mleka: u Ciebie jednak tam jest linia warunkowego zatrzymania, u mnie dokładnie tak jak na rysunku - każde auto się zmieści i na tę linię nie wjedzie.

@NuklearnySzpadel chyba masz rację, zapytałem trochę dokładniej AI i przypomniał mi, że tam jeszcze jest osobny malutki sygnalizator (choć też jest c-----o skierowany, więc może jednak nie dotyczy tej drogi)

W skrócie: sygnalizacja świetlna dotyczy tylko kierunków ruchu, dla których została ustawiona.
🔎
  • Odpowiedz
W skrócie: sygnalizacja świetlna dotyczy tylko kierunków ruchu, dla których została ustawiona.

@sing: Gdzie tą BZDURĘ wyczytałeś? Podaj akt prawny - nie żadną Głupią Inteligencję albo artykuł jakiegoś dziennikarzyny.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@jerzy-sznurek: dzisiaj jechałem to ta mała sygnalizacja w sumie jest ustawiona w drugą stronę, niż droga podporządkowana, więc jednak jest dla aut z głównej
  • Odpowiedz
@sing: Skręcasz w prawo i "natykasz" się na sygnalizator napawający sygnał czerwony, który zakazuje ci przejazdu. Z obrazka wynika, że jest on tylko dla przejścia dla pieszych. Chcesz rozjechać ludzi?
  • Odpowiedz