Wpis z mikrobloga

@Fortis_: No niestety, jak w latach 90-tych i później ludzie sami mu w dupsko wchodzili, to gość miał na czym budować te swoje ego. Zresztą do tej pory mu wchodzą.
  • Odpowiedz
@darandol: dozbieranie 15 000 zł do wkładu własnego, przy minimalnej krajowej i potrzebie opłacania wynajmu u landlorda to mogą być dodatkowe 2-3 lata. Wolałbym, żeby ktoś kto chce, mógł zamiast tego kupić malutkie mieszkanie na własność.

Dodatkowo opisując mieszkanie dla studenta czy młodego dorosłego źle układasz priorytety. Łazienka nie musi mieć 6m2, z powodzeniem starczy 3-4m2. Pełnowymiarowa kuchnia dla wielu osób też nie jest potrzebna, po co młodej osobie 4
  • Odpowiedz
Kolejny aspekt, to to, że nawet jeżeli macie inne poglądy niż ja, to czemu zakazujecie mi żyć tak jak chcę? Ja wam nie zabraniam kupowania dużych mieszkań, więc czemu wy zabraniacie mi kupowania małych? Komunizm się skończył, nie wracajmy do niego.

@kuchenekgazowy: otóż temu, że małe mieszkania są droższe z metra bo mogą dzięki temu, że łączna suma za takie mieszkanie jest trochę mniejsza.

To powoduje, że małe mieszkania umożliwiają maksymalizację
  • Odpowiedz
Po 8 latach twoje na zawsze.

@Gorbo2004: Tam za 8 lat może być znowu pustynia. No dobra, przesadzam bo to co nabudowali to się tak szybko nie rozpadnie ale prawda jest taka, że Dubaj to jeden wielki SCAM i miasto wybudowane w miejscu w którym nigdy naturalnie nie powinno powstać.
Wywożenie gówna ciężarówkami z największego budynku na świecie to tylko wierzchołek góry lodowej tego jak przepalana tam na potęgę jest kasa.
enten - > Po 8 latach twoje na zawsze.

@Gorbo2004: Tam za 8 lat może być znowu pusty...
  • Odpowiedz
@szpongiel: jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. Gdy umożliwimy ludziom, którzy tego potrzebują, zakup małych mieszkań, to popyt na większe spadnie, a tym samym potanieją. Dodatkowo mniejszych mieszkań można wybudować więcej i taniej, niż dużych, więc szybciej zlikwidujemy problem lokalowy
  • Odpowiedz