Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć motywację do pracy i osiągnięcia sukcesu?
Jak zdobyć motywację do pracy i osiągnięcia sukcesu? Mam pracę, dość specyficzny i noszowy temat, trafiłem tam przypadkiem, pracuje blisko 20 lat w tym, jestem traktowany jako ekspert, czyli wszystko co trudne to do mnie, sprawdzanie po innych, itp. Ale tak tego nienawidzę, powtarzam w kółko, że to kołchoz, że pracuje z debilami, że walą mnie pieniądze, podwyżki, odmawiam ich, odmawiam też awansów, darmowych kursów/podypomówek, itp. A wystarczy zamknąć mordę i robić po cichu i by było 100x lepiej. Na kasę nie narzekam bo w sumie jej nie potrzebuje. Nie mam na co wydawać, więc robię z siebie debila odmawiając tych podwyżek i awansów. A nie potrafię się zmotywować aby osiągnąć coś więcej i np. zacząć odkładać na dom, na lepsza auto czy coś w tym stylu. Gdybym poszedł i poprosił o podwyżkę pewnie bym dostał jej kilka tysięcy. Ale mimo tego wywalenia mojego to robię swoją pracę perfekcyjnie, a przede wszystkim od ręki. Coś co inni mają zrobić w tydzień to ja robię tu i teraz, kilka godzin i gotowe. I tym sposobem mam też mnóstwo wolnego czasu. Tak jestem wychowany, jako dziecko prace domowe odrabiałem w szkole na najbliższej przerwie, a potem w domu miałem wolne.
Współpracownicy starają się, ale nie potrafią tak zorganizować pracy jak ja. Dam sobie rękę obciąć, że zastąpiłbym w ten etat 10 takich pracowników. Po prostu nie pracują wydajnie. Cały czas przerwy, gadanie, błędy. 1000x razy potykają się na tym mimo pracy tu kilka lat. Przez to jestem lekceważący i się z nimi kłócę. Ale to też wynik tego, że muszę po nich poprawiać. Za to ambicje mają wysokie, biorę każdy kurs, szkolenie, podyplomówkę, podlizują się i chodzą regularnie po podwyżki.
Mogłem być kierownikiem ale wyzywałem się z przełożonymi z wyższego szczebla. Potem kierownikiem zostaje jakaś przygłupia julka która pobrała od nich kursów i myśli, że jest ekspertem. A nie jest bo muszę po niej poprawiać. I znów się kłócimy. Jak straszy mnie zwolnieniem to góra staje z mojej obronie. I tak w kółko.
ehh
#praca #pracbaza #zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

📒 Notatka moderatora: Zarzutka, ale wrzucam, może ktoś złapie xD

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: moze moglbys byc kierownikiem ale raczej nie powinienes. Prawdopodobnie bylbys miernym/beznadziejnym kierownikiem. Nie kazdy nadaje sie do zarzadzania ludzmi (zeby nie bylo - sam tez nie widzie siebie jako kierownik zarzadzajacy ludzmi ktorzy nie sa swietni)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fascynujący-mentalist-75: Sorry, za brak weryfikacji ale odpisuje z pracy:

@abgaha: Masz racje. Przy obecnym stanie rzeczy się nie nadaje. Tylko widzisz, ja o tym wie i się nigdzie nie garnę, odmawiam i robię swoje. Bo wiele razy słyszałem, że mam się starać bo będę brany pod uwagę na kierownika to się buntowałem. Ale niestety. Z drugiej strony odbieram to na zasadzie "nie to nie, ale masz za to więcej obowiązków
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
determinowany-człowiek-30: o ile rozumiem nieprzyjęcie awansu, to o co chodzi z nieprzyjmowaniem podwyżek? Nie chcesz więcej pieniędzy za tę samą pracę?
Brzmisz jak strasznie ciężki człowiek. Może jesteś świetny w samodzielnych zdaniach i bardzo wydajny, ale umiejętności społecznych za grosz. Po co wdajesz się w pyskówki? Trąci wielkim ego, poczuciem wyższości. Nie bądź bucem, niech twoje wyniki mówią same za siebie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): dynamiczny-myśliciel-22: No może i manipulują, czemu więc pytają czy chce zrobić kurs/podyplomówkę (za ich pieniądzę) i awansować, a jak odmówię to biorą julkę z którą potem się kłócę bo zawal sprawy, ona ląduje regularnie na dywaniku za to, a po 2 latach ją odsuwają i historia zatacza koło.
Może mam nerwicę, nie wiem. Tak jak pisałem, zawsze dążę do czystej głowy. Jak wiem, że coś ciąży na mnie,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dynamiczny-myśliciel-22:

Po co wdajesz się w pyskówki? Trąci wielkim ego, poczuciem wyższości.

@mirko_anonim: no przecież jest jakoś głębiej skrzywdzony, znerwicowany. Terapia i może jeszcze coś z niego by było, ale wątpię że taki zaciecwierzaly dzik z prowincji stac
  • Odpowiedz
Po prostu gdybym się zmienił, odłożył dumę i pyskówki na bok

@mirko_anonim: pewnie ze moglbys i byc moze powinienes - ot nie robic z tego sensu zycia i sie odseparowac (z tekstu wychodzi ze nie potrafisz a powinienes miec podejscie jest jak jest/robicie jak robicie/co mnie to obchodzi). Branie wiecej obowiazkow bez bonifikaty finansowej to glupota - bo firma chce Cie tylko wycisnac.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dynamiczny-myśliciel-22:

pewnie ze moglbys

@abgaha: po czym to wnosisz? Gdyby mógł to by tak robił. Ludzie mają przeróżne ograniczenia w głowie. Zdziwilbys się bo koleżanka pracuje np jako instruktor doszkalania jazdy w autodromie i 40% ludzi nie "może"
  • Odpowiedz
Gdyby mógł to by tak robił. Ludzie mają przeróżne ograniczenia w głowie.

@mirko_anonim: mylisz przyzwyczajenia i nawyki lub brak doswiadczenia z ograniczeniami. To nie to samo.

Z jakiegoś powodu ich to przerasta.

Na poczatku praktycznie kazdego przerasta jazda na snowbordzie - a jednak masa ludzi jezdzi.
Sa oczywiscie ludzie z ktorymi cos jest nie tak ale to pomijalna czesc spoleczenstwa i nie ma co od razu zakladac ze op takim
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dynamiczny-myśliciel-22:

mylisz przyzwyczajenia i nawyki lub brak doswiadczenia z ograniczeniami

@abgaha: właściwie to nie myle, ale uważam go za osobę która nie jest w stanie sama zrewidować i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
dynamiczny-myśliciel-22:

Na poczatku praktycznie kazdego przerasta jazda na snowbordzie

@abgaha: jak kogoś coś przerasta to pisze takie bzdury jak op. Jak kogoś przerasta jazda na snowboardzie to nie jeździ bo go to przerasta. Ma jakiś problem typu przerasta go widok gór lub stawy, tusza albo boi się śniegu albo ma jakieś warstwy fasad od dziecka typu że zacznie jezdzic jak będzie bogaty czyli nigdy, bo coś tam z przeszłości
  • Odpowiedz
Ty myślisz że on mógłby zmienix przekonania na pragmatyczne i cokolwiek osiągnąć?

@mirko_anonim: jest to mozliwe. Sam znam taki przypadek (znajomy, od zawsze przy kosci, nic nie dziala, nie da sie zmienic, az tu nagle z waga zlecial, silownie zaczal, od paru lat ma dobra wage). Czy w przypadku op - moze tak, moze nie, ale dolowac co go nie ma bo w teorii to proste.

Może ty jesteś taki debilnie uzdolniony,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
dynamiczny-myśliciel-22:

snowboardzie

@abgaha: dobry przykład byłby z skokiem ze spadochronem w tandemie. Bo nawet kadłubek jest w stanie to zrobić, ale realnie tylko część osób umie się na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @abgaha: To nie jest tak, że zarabiam mało. Zarabiam spoko. Zarabiam też tyle, że jakbym od jutra zarabiał z 3-4 tysiące złotych mniej to bym tego nie zauważył. Bo nie mam na co wydawać tej kasy. Albo i inaczej - nie chce. Bo nie potrzebuje wielu rzeczy. Moja praca jest specyficzna. Inni robią mniej ode mnie ale za to ja robię to 10x szybciej. Serio.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
dynamiczny-myśliciel-22:

jest to mozliwe

@abgaha: no teoretycznie jest możliwe, żeby zmienić przekonanie, że nie można zmienić przekonan, ale w praktyce mało osób
  • Odpowiedz
no pic rel mierzysz fest swoja miarka, bo dla Ciebie nie jest trudna. D

@mirko_anonim: nie chodzi tu o moje podejscie - tylko ze rzeczywiscie/obiektywnie nie jest to szczegolnie trudne (pomijajac nastawienie czlowieka).

Ale nie rozumiesz, że dla 40% ludzi podczas jazdy samochodem z instruktorem nie jest w stanie zmienić przekonania ze można wcisnąć hamulec opor?

No ale nacisniecie hamulec do oporu obiektywnie/rzeczywiscie jest latwe. Nie wymaga to szczegolnych zdolnosci/umiejetnosci. Zatem sama czynnosc
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
racjonalny-strażnik-67:

Tylko ze to sie powinno dac zmienic uswiadamiajac ludzi odnosnie ich blednego przekonania.

@abgaha: czlowieku przeciez gadamy z OPem w jego watku, obok niego o przekonaniach i tym co mozna zmienic, a co on zrobil? Przeczytaj jego ostatni post. Automatyczne zalaczenie swojej mantry i flexowanie sie od nowa. Ze on szybko pracuje i nie potrzebuje tej kasy tylko
  • Odpowiedz