Wpis z mikrobloga

Trzeba się chyba wziąć za tych jutuberków maltwoych którzy jadą tam krecic maszyne. Marcon, rafonix, cios, ferrari, polak, o kims zapomniałem? Mysle ze po powrocie do kraju moga miec ładne problemy za promowanie hazardu, które jest nielegalne, bo o ile mi wiadomo nie zmienili rezydencji podatkowej przed wyjazdem na malte. Ktos ma jakis pomysl gdzie to kure**** zglaszac?

#rafonix #h----d #famemma #patostreamy #danielmagical #adrianpolak #youtube
bugzer - Trzeba się chyba wziąć za tych jutuberków maltwoych którzy jadą tam krecic m...

źródło: 546241444_1362316795250080_189090218660538996_n

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bugzer: pierwsze szły że jak wyjeżdżasz za granicę pracować to musisz to oświadczać do jaśnie urzędu skarbowego. C--j* ich to interesuje kto wyjeżdża i gdzie. Mieszka na Malcie, ma tam umowę i tam pracuje i to jest tylko tej osoby sprawa. Poza tym myślę że jak ktoś zarabia 40-150k$ miesięcznie za kręcenie śmigłem w kasynie to już o powrocie do Polski nie będzie myślał
  • Odpowiedz
@bugzer: no dobrze ale gdzie on promuje to w Polsce? Właśnie po to jedzie na Maltę żeby tam pracować w ten sposób. Kto wchodzi na twoje strimi nie masz wpływu. To tak jakby np. w jakimś Mogadiszu był przepis ,,jak reklamujesz kasyna to kara śmierci,, no i np. szymol jedzie sobie tam na wakacje i leci na stryczek bo reklamował kasyna a przecież ktoś przypadkiem z Mogadiszu mógł to zobaczyć.
  • Odpowiedz
  • 32
Szymol ma tam rezydencje podatkowa. A te wszystkei inne rafonixy, streamuja po polsku a nie po angielsku, wiec wiadomo ze jest to dla polskiej publicznosci, wysylaja reflinki i streamuja kasyna ktore sa zabronione w polsce. Jezeli popelniasz przestepstwo wpoza PL ale ma ono skutek w PL to tak samo jest ścigane.
  • Odpowiedz
@NiekazdemusieudajewAmeryce: To, że o czymś nie słyszałaś nie oznacza, że coś nie istnieje. Poczytaj o kryteriach uznania kogoś za rezydenta podatkowego i zastanów się gdzie po kilku tygodniach przebywania na Malcie może być ośrodek interesów rafonix. Zwłaszcza, gdy ma działalność zarejestrowana w Polsce i do tego sam przyznał, że mimo pobyt za granicą ma obowiązki w PL typu utrzymywania mieszkania xD I jak myślisz, że on to będzie reklamował dłużej
  • Odpowiedz
@PrzechodzimyNaCzasZimowy: @bugzer póki co nie chyba kary za to nie dostał więc racja jest po moje stronie. I żeby było jasne ja ich nie bronie bo to są kutwy i reklamowanie hazardu to zło ale takie myślenie życzeniowe że sobie wymyślę po swojemu i to musi działać bo ja tak chcę no to proszę was... To że ktoś na mieszkanie w Polsce nie czyni z tego ośrodku interesów. Ja
  • Odpowiedz
@bugzer k---a mnóstwo ludzi tak robi xd jedyne za co mogą ich d-----c to niezapłacenie podatku dochodowego jeśli polska nie ma z Malta odpowiednich umów. A to jak skutkuje oddaniem fiskusowi 75%
  • Odpowiedz