Wpis z mikrobloga

#budowa
#budowadomu
#domwbrzozach

Kolejne etapy.
Rozkładanie styropianu. 3 warstwy, pierwsza 4cm żeby wyrównać koryta kablowe i wodę ogrodowa. Potem 6cm i tam szła woda użytkowa i cyrkulacja, potem 10cm i tam szły rury od kominka z płaszczem ( nie będzie instalowany ale instalacja wykonana) oraz zasilanie do podlogówki.

Oczywiście zrobione testy czy nic nie cieknie ;)

Dobrze że mam gilotynę do cięcia styropianu oraz nóż termiczny który bardzo fajnie potrafi ciąć styropian i wycinać fajne korytarze w nim.
Pianka montażowa i klej do styropianu również moim przyjacielem ;)

Dzisiaj przez 10 godzin z hydraulikiem rozłożyłem 3/4 podlogówki. Mam to podzielone na 2 szafki, główna na 12 pętli w salonie w takiej szafie na pierdoły, mniejsza 8 pętli w kotłowni.

Poszło już 1km rury, jeszcze z 200m. Przy oknach gęściej, pod meblami ciut rzadziej, pod lodówka i w spiżarni nic. Rozkładane co 10cm.

Jeszcze dodam otulinę przy przejściach przez drzwi itp.

Wkrótce elektryk zacznie składać rozdzielnie. Chwilowo mam światło na krótko zrobione z rozdzielni i przedłużacza.

W tygodniu zostanie zalana podłoga. Jak tylko wyschnie to wchodze układać styropian na stropie dalej kolejne 2 warstwy. Pewnie też malowanie sufitów się zacznie bo kupiłem sprzęt.
Jak podłoga odpocznie z 2 tygodnie to zacznę klasc kafelki w kotłowni bo tam musze szybko położyć żeby instalować pompę ciepła i po miesiącu zacząć wygrzewać podłogę.
tomasz-wisniewski1989 - #budowa
#budowadomu 
#domwbrzozach 

Kolejne etapy. 
Rozkłada...

źródło: temp_file990767679851211213

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach