@thority: troche tu bledow w tym zestawieniu przy golej 17, wiec to chyba grafika sprzed premiery. A19, ladowanie 40W, ekran 6,3" jak w pro, no tak srednio bym powiedzial.
@G06DbT: Mieli Mini w wersjach 12 i 13, ale nie opłacało im się produkować, bo sprzedaż była za niska. Szkoda, bo mieli jako jedyni zagospodarowaną niszę na rynku małych telefonów. Mogliby nawet nie wydawać nowego modelu mini co roku, tylko co kilka lat jak SE i byłoby spoko.
Mieli Mini w wersjach 12 i 13, ale nie opłacało im się produkować, bo sprzedaż była za niska.
@Sotha: wiem że mieli, bo chciałem sobie nawet kupić takiego iphona (nawet jako zatwardziały androidziarz), ale oglądałem testy na necie, i tam bateria słaba była.
@G06DbT: No ciężko, żeby była mega duża, przy tych rozmiarach urządzenia. Ludzia mają dzisiaj takiego bzika na punkcie baterii, że kupują wersję Max bo bateria większa, a nie dlatego że chcą większy telefon. Potem wychodzą z analiz głupie wyniki, że ludzie wolą duże telefony xD Wystarczyłoby, żeby zrobili je trochę grubsze i zrezygnowali z tej wyspy aparatów i byłoby elegancko, tymczasem oni zrobili "Air" - patelnię, za to z dupną
@Sotha: też nie gram, i przy konserwatywnym użyciu bateria mi starcza na jakieś 36-48h.
Ja bym wolał mniejszy ekranik, mniejszą baterię, grubość akurat mi nie przeszkadza. Kiedyś telefony były grubsze, i normalnie się je używało. A dziś, przez te wystające aparaty musisz mieć kondona założonego na telefon, zeby nie uszkodzić go, i wychodzi na to, że robiąc grubszy telefon eliminujesz problem posiadania kondona.
@thority jak zobaczę wyraźną różnicę w czasie na baterii przy YouTube po internecie mobilnym i graniu w genshin na 17pm względem 16pm to będę się zastanawiał, na tę chwilę jedynie AirPods kuszą lepszym anc (co też jest do weryfikacji). Gdybym jednak musiał kupić już teraz to brałbym w ciemno.
Nie no k---a to jebnie To musi jebnac Nic nie robi k---a 7% 45 minut po północy bez powodu Ja p------e Ja obstawiałem 6k może do końca marca, a zaraz to my do końca stycznia to zrobimy #gielda #zloto
#iphone
#apple
źródło: 503875562_1262327712220493_8110218183834690668_n
PobierzKupujesz?
A19, ladowanie 40W, ekran 6,3" jak w pro, no tak srednio bym powiedzial.
źródło: scr
Pobierzhttps://www.apple.com/iphone-17/specs/
źródło: obraz_2025-09-12_110944965
PobierzSzkoda, bo mieli jako jedyni zagospodarowaną niszę na rynku małych telefonów. Mogliby nawet nie wydawać nowego modelu mini co roku, tylko co kilka lat jak SE i byłoby spoko.
@Sotha: wiem że mieli, bo chciałem sobie nawet kupić takiego iphona (nawet jako zatwardziały androidziarz), ale oglądałem testy na necie, i tam bateria słaba była.
Wystarczyłoby, żeby zrobili je trochę grubsze i zrezygnowali z tej wyspy aparatów i byłoby elegancko, tymczasem oni zrobili "Air" - patelnię, za to z dupną
Ja bym wolał mniejszy ekranik, mniejszą baterię, grubość akurat mi nie przeszkadza. Kiedyś telefony były grubsze, i normalnie się je używało. A dziś, przez te wystające aparaty musisz mieć kondona założonego na telefon, zeby nie uszkodzić go, i wychodzi na to, że robiąc grubszy telefon eliminujesz problem posiadania kondona.
Ja zamawiam 17 Pro Max
ale tylko dlatego, że aktualnie moja 11 Pro Max nie wyrabia już.
@thority: tez. 17 ma AOD, ładowanie tez złe.