Wpis z mikrobloga

@G06DbT: Mieli Mini w wersjach 12 i 13, ale nie opłacało im się produkować, bo sprzedaż była za niska.
Szkoda, bo mieli jako jedyni zagospodarowaną niszę na rynku małych telefonów. Mogliby nawet nie wydawać nowego modelu mini co roku, tylko co kilka lat jak SE i byłoby spoko.
  • Odpowiedz
Mieli Mini w wersjach 12 i 13, ale nie opłacało im się produkować, bo sprzedaż była za niska.

@Sotha: wiem że mieli, bo chciałem sobie nawet kupić takiego iphona (nawet jako zatwardziały androidziarz), ale oglądałem testy na necie, i tam bateria słaba była.
  • Odpowiedz
@G06DbT: No ciężko, żeby była mega duża, przy tych rozmiarach urządzenia. Ludzia mają dzisiaj takiego bzika na punkcie baterii, że kupują wersję Max bo bateria większa, a nie dlatego że chcą większy telefon. Potem wychodzą z analiz głupie wyniki, że ludzie wolą duże telefony xD
Wystarczyłoby, żeby zrobili je trochę grubsze i zrezygnowali z tej wyspy aparatów i byłoby elegancko, tymczasem oni zrobili "Air" - patelnię, za to z dupną
  • Odpowiedz
@Sotha: też nie gram, i przy konserwatywnym użyciu bateria mi starcza na jakieś 36-48h.

Ja bym wolał mniejszy ekranik, mniejszą baterię, grubość akurat mi nie przeszkadza. Kiedyś telefony były grubsze, i normalnie się je używało. A dziś, przez te wystające aparaty musisz mieć kondona założonego na telefon, zeby nie uszkodzić go, i wychodzi na to, że robiąc grubszy telefon eliminujesz problem posiadania kondona.
  • Odpowiedz
@thority jak zobaczę wyraźną różnicę w czasie na baterii przy YouTube po internecie mobilnym i graniu w genshin na 17pm względem 16pm to będę się zastanawiał, na tę chwilę jedynie AirPods kuszą lepszym anc (co też jest do weryfikacji). Gdybym jednak musiał kupić już teraz to brałbym w ciemno.
  • Odpowiedz