Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +349
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1483
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

@DrGreen_2: gdyby mógł, pewnie byłby dumny, że umarł za drugą poprawkę
Źródło: https://www.adl.org/resources/report/murder-and-extremism-united-states-2024
źródło: temp_file6890903386801540248
Pobierzhttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_symbols_designated_by_the_Anti-Defamation_League_as_hate_symbols
@klefonafide: tak samo jak twoje prawo do jazdy i posiadania samochodu jest warte tych kilku tysięcy śmierci rocznie. Pewnie byłbyś dumny gdybyś za to prawo umarł.
@konrado12: nigdy tak nie powiedziałem
@konrado12: nie jestem bojownikiem prawa jazdy
@CheSlaw: gdyby do statystyk wliczyć ekstremistów z BLM, którzy popełnili morderstwo to zabrakłoby skali
@wrednyfutrzak: no ale zamrodowal go chlopak z bardzo parwciwej rodziny, ojciej byly poicjant, rodzina bardzo chrzescijanska, mormonska, ludzie co lubili
@JanuszStuleja: Kirk sam wysmiewal i zartowal z napadu na Horton, do tego powielajac fake newsy od Muska. Masz racje tak sie nie robi...