Wpis z mikrobloga

Kompozyt.

@DziadLab: Taki tarasowy? W sumie spoko pomysł, podoba mi sie drewno na elewacji ale drewno zaraz będzie wołać o renowację, te odciskane z bliska i po jakimś czasie wygląda jak paździerz. Zastanawiałem się jeszcze czy by nie przykleić jakichś paneli vinylowych na jakiś klej.
  • Odpowiedz
  • 0
nie rob tego, po kilku latach bedziesz mial czarne, zgnile drewno

@Pwado: dodam, że remontuję tę elewację, czyli wymieniam deski (30-letnie), które trzeba było co te 7-10 lat odmalowywać i nic nie czerniało.

Dzięki za rady, ale żadne kompozyty czy inne udające rzeczy nie wchodzą w grę. Zresztą od początku pytałem tylko jak ogarnąć szlifowanie takiej deski w przyszlości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@klawiszs: Bywając w Norwegii zwróciłem uwagę na elewacje domów, są w przeważającej większości z taką fakturą (może to nawet nie szczotkowanie a po prostu surowa decha?). Ale z innej beczki, to zdjęcie to jakiś polski producent czy z internetu? Bo szukam czegoś do obicia domu i zamierzam użyć właśnie takich, po pierwsze surowych a po drugie nie na pióro-wpust a na taką "zakładkę", wydaje mi się, że potem można łatwo
  • Odpowiedz