Aktywne Wpisy

Teuvo +63
odpadła mi taka cześć od opiekacza ale działa nadal czyli było niepoczebne
źródło: temp_file2589944012504588732
PobierzMimo że zbliżam się powoli do 40-stki, nigdy nie korzystałem z ebooków. Ale chyba nadszedł czas. Czy ja dobrze rozumiem, że ceny #ebook w porównaniu z #ksiazki są niewiele niższe i do tego nie będę ich miał na własność? Pierwsza lepsza klasyka w cenie 40 zł za ebook to jakaś przypadek czy ja nie rozumiem idei? Jak do tego podejść racjonalnie, żeby poczytać literaturę piękną, a nie ładować

https://www.youtube.com/live/j4mq8bDcRZ0?si=WvQpiDDxI2Z0eFao&t=3110
#bartosiak #historiarealna #wojna
Krytyka S&F przez Cenckiewicza jest zasadna; po pierwsze to jest nadmierne podkopywanie morale w myśl: wszystko stracone, na pewno się nie uda, rządzą nami idioci, z drugiej też krytyka stylu "teraz siądziemy z Zychowiczem i wam wyjaśnimy, jak się sytuacja na świecie ma i co należy zrobić". To celne, to jest bajanie.
Ale -
zdaje się systemy rakietowe maja obecnie przewagę nad systemami obrony przeciw rakietom, coś się dzieje z działkami laserowymi i mikrofalowymi i tyle. Dlatego też powinnismy rozwijać swoje wlasne umiejętności budowania rakiet balistycznych z ukraincami, co na pewno popierasz tylko zapomniałeś napisać.
@SzalonyOgorek: Nie jestem pewien, czy Bartosiak mówi, że "na pewno sie nie uda". Raczej jak już, to obmyśla on sposób, w jaki to może
Jak ktoś go dłużej poobserwuje to zauważy schemat. Najpierw jest cisza, później wyskakuje jak Filip z konopii i udziela po 10 wywiadów dziennie, później okazuje się że niedługo wychodzi jakaś jego nowa książka,
tylko gadanie wujka w trakcie meczu nie wiąże się z niebezpieczeństwem dla kraju, mnie dość dziwi ich uoarte twierdzenie że naszego kraju doktryny (co zrobimy jak cos sie stanie, jakie mamy siky i gdzie itp) powinny być otwarcie publikowane - rozumiem ze takim think tankom byloby łatwiej wtedy atakować takie doktryny, do tego dochodzi kwestia powiązań - to co oni robia to po części lobbying (po części handlowanie strachem), lobbying