Wpis z mikrobloga

Fajnie, że ktoś wydał zgodę na wycinkę wieloletniego drzewa przy ul. Świeradowskiej tylko po to, żeby budowa, która rozpoczęła się obok miała gdzie stawiać swoje budowlane gruzy... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#wroclaw
baltonoski - Fajnie, że ktoś wydał zgodę na wycinkę wieloletniego drzewa przy ul. Świ...

źródło: 1000074340

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Ale, że to drzewo było puste w środku i połamało się mięsiąc wczesniej przy burzy, to już nie napiszesz nie?

@hdeck: Na szczęście mamy od tego ciebie. Zakładając, że to co piszesz to oczywiście prawda.
  • Odpowiedz
@baltonoski: Czy budowa miała na to wpływ? Oczywiście! Czy to był jedyny powód? Otóż niekoniecznie, może i ładnie wyglądało ale zdrowe to ono do końca nie było. Wydaje się, że jest bardziej "łyso" bo wywalili też wszystkie tuje i drzewa na tej działce po lewej. Gałąź też leżała jakoś miesiąc wcześniej. Nie mam powodu, żeby ubarwiać historii na portalu ze śmiesznymi obrazkami. Płyty są natomiast położone, żeby nie blokować ruchu
hdeck - @baltonoski: Czy budowa miała na to wpływ? Oczywiście! Czy to był jedyny powó...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@baltonoski: Ale w czym jest problem? od setek lat drzewa się wycina i sadzi, to drzewo wycieli, posadzą trzy inne, to natura ma służyć człowiekowi, a nie człowiek być dla natury (poza specjalnymi obszarami) wytłumacz mi proszę na spokojnie, może to zmieni mój pogląd
  • Odpowiedz
  • 1
@rover75: W tym, że drzewo było bardzo duże i dawało tam mnóstwo cienia, a teraz jest patelnia. Zanim nowe drzewa wyrosną (jeśli jakiekolwiek w tym miejscu posadzą), to minie wiele lat. Relacje człowieka z naturą i natury z człowiekiem mnie nie interesują - po prostu było lepiej, a jest gorzej.
  • Odpowiedz