Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie, czy w Afryce też panuje nienawiść i pogarda między narodami. Oczywiście wiem, że są wojny i walki plemienne, ale chodzi mi o to, czy te nacje w stanie pokoju dyskryminują i przejawiają pogardliwe postawy w stosunku do innych, tak jak np. w Europie zachodni Europejczycy są ksenofobami w stosunku do wschodnich Europejczyków. Ktoś wie?

#pytaniedoeksperta #afryka #socjologia #rasizm
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlexBrown jak tam masz od mazaka wytyczona granice panstwa przez kolonistow (n------i byli na bank) a w tym ilestam plemion ktore sie nienawidza i walczyli ze soba na dzidy przed przybyciem bialych

Koles co ty
  • Odpowiedz
  • 0
@JanPancerzII kiedyś to kiedyś. Obecnie, jak sądzę, plemion jest już niewiele, a ludzi są mniej lub bardziej cywilizowani. Jak pisałem, nie mam na myśli plemiennych walk na dzidy, tylko codziennych stosunków na przykład między lokalsami w jakiejś Kenii czy innej Tanzanii a migrantami z innych państw afrykańskich.
  • Odpowiedz
@AlexBrown no to sie mylisz, oni dalej zachowuja sie jak plemienna dzicz, roznica taka ze oszczep zostal zastapiany kalachem. A cala nasza kochana pomoc z fundacji na rzecz afryki leci 5% na zbudowanie studni, a reszta laduje u watazki na zbrojenie, zlote kible itp ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz