Wpis z mikrobloga

Wciąż jest wcześnie, zeby kupic Bitcoina.

Nadal na głównej wykopu gdzie i tak ludzie mimo uposledzenia sa bardziej lotni niz przecietna osoba w tym temacie dowiedziałem sie, ze:

- to nie sa prawdziwe pieniądze
- nie mozna tym nigdzie płacić więc nic nie warta
- jak Chiny albo USA zbanują BTC to over
- Bitcoin jest zcentralizowany przez minerów

A nawet nikt nie wspomnial o mitycznych komputerach kwantowych czy wyłączaniu Internetu

Spodziewalem sie jakiego progresu w mentalności osob spoza tematu, ale mimo wzrostu samej ceny wyrazanej w shitcoinie PLN/USD zainteresowanie tematem jest znikome a ludzie nadal wolą wymieniać swój czas bez namyslu na pieniądze, ktorych ciągle przybywa zamiast wymieniac na linitowane aktywa (nawet niekoniecznie juz BTC).

Polecam ładować się po same kule na min. 8 lat zanim nawet glupsze jednostki sie zdążą zorientować z czym maja do czynienia i że byli brutalnie okradani tyle lat ze swojego najcenniejszego zasobu jakim jest czas.

#kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Do kogo są adresowane te twoje aroganckie teksty, w których starasz się pokazać swoją wyższość?

Ludzi, którzy nie znają tematu, nie zainteresujesz w ten sposób, a ci, którzy są zaznajomieni z tematem, już i tak wiedzą, co mają robić.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: w polsce krypto jest tak martwe że to aż szokuje. Ale na tej marcowej korekcie to zacząłem zmieniać podejście że w sumie zajebiscie że tak spokojnie sobie to wszystko rośnie i korekci bo zdążę się zapakować dużo większym kapitałem niż na początku zakładałem
  • Odpowiedz
  • 1
@Domi_fuerDeutschland: Zgadzam się w 100%. W sumie do nikogo, bo forma w jakiej pisze odpycha na start każdego kto mógłby byc zainteresowany i jedyna funkcja jaką pełnią to możliwość zawołania do wpisu za 8 lat i napisania "a nie mówiłem".

Sugeruję takie osoby jak ja ignorować/ czarnolistować tylko może sie okazać, że na wykopie nie ma innych treści, bo tylko takie spierdony tu zostały.

Obecne natomiast po zwróceniu uwagi przez
  • Odpowiedz
@jegertilbake:
Wciąż jest wcześnie, żeby używać zanęty na karpia.

Nadal na głównej wykopu, gdzie i tak ludzie mimo upośledzenia są bardziej lotni niż przeciętna osoba w tym temacie, dowiedziałem się, że:

to nie jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Euphor: No skoro wszystko jest rownie nieprawdziwe to rownie dobrze moze wybrac to co najlepiej zabezpieczy wypracowana przez ciebie wartosc w czasie. Na ta chwile takim aktywem jest Bitcoin. Nie wiem co ci sie konkretnie nie zgadza?

Ja jedynie przytaczalem bezsensowna krytyke innych wiec mozemy sie zgodzic, ze "prawdziwosc" pieniadza to debilny argument.
  • Odpowiedz
  • 1
@Derpinardus: Jesli zyjesz w USA to mozesz miec korzysci podatkowe inwestujac w ETFy na BTC zamiast bezposrednio w BTC. W Polsce na ten moment lepiej po prostu kupic samego BTC. ETFy to dobra opcja dla boomerow, ktorzy sami nie ogarna jak zadbac o bezpieczenstwo kupionych bitcoinow. Jesli ogarniasz napisanie komentarza na wykopie to nie masz nic do zyskania.
  • Odpowiedz
@manlet185cm: a będzie jeszcze bardziej martwe, jak wejdą i zacisną bardziej pętlę nowe regulacje KYC (MiCA itd). nawet bitomaty już nie będą mieć takich super płynności jak dotychczas. Wiele osób nie będzie chciało podlegać weryfikacji przy niewielkich kwotach, jak i nie będą chceli aby jakieś służby zaglądały im do prywatnych portfeli i śledzili transakcje.
  • Odpowiedz