Wpis z mikrobloga

Przypomniało mi się, jak kiedyś sprzedawałem gruza Toyotę Corollę.

Auto było już w ciężkim stanie. Pęknięta szyba przednia, progów brak, jakaś korozja na elementach nośnych, palił na 3 cylindry, inne usterki. Puściłem handlarzowi skupującemu auta do Afryki. Okazało się potem, że nie puścił jej do afryki bo uznał, że jest w zbyt dobrym stanie i sprzedał gdzieś w Polsce.

Po roku auto znowu wypłynęło na sprzedaż na OLXie. Wciąż byłem na grupce właścicieli tego auta na fejsie. Zwykle tam doradzałem z naprawami więc dobra dusza ja napisałem coś w stylu

"Ej, kiedyś sprzedałem auto do handlarza, znowu jest na sell, było bardzo skorodowane, jeżeli byście oglądali to uważajcie na X, Y i Z"

Reakcja grupy? Spułtali się, że pewnie sprzedałem wtedy za darmo i teraz mi szkoda, że ktoś więcej zarobi xDD

#motoryzacja #samochodowy
SzubiDubiDu - Przypomniało mi się, jak kiedyś sprzedawałem gruza Toyotę Corollę.

Aut...

źródło: images

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 34
@SzubiDubiDu typowo polska mentalność. Przestałem pomagać na grupkach, bo zerowa jest wdzięczność za pomocną odpowiedź, nawet lajka plebs nie zostawi.
  • Odpowiedz
@4x4_141: ogólnie to duży problem grup na fb. Na forum miałeś przypięte wątki jaki olej do mojego xyz itd., administarcja pilnowała porządku na fb nie znajdziesz żadnej informacji łatwiej jest napisać post niż wykopać coś
  • Odpowiedz
  • 24
@owsikalfred: fora też był ułomne. Szukam instrukcji od gaźnika. Instrukcja jest na forum. Link do pobrania tylko dla zalogowanych. Zakładam konto z rejestracją gdzie admin ręcznie wysyła link (cyrk trwa24h), w końcu wracam do posta aby pobrać instrukcję -> NOPE: MUSISZ NABIĆ RANGĘ SZCZUPAK ABY MIEĆ DOSTĘP DO TEGO POSTA
  • Odpowiedz