Wpis z mikrobloga

No i git i super. Odstawiłem elvanse bo zamiast mnie pobudzać to powodował u mnie senność a do tego mnie kastrował. Dla odmiany dostałem depresji. Drugi dzień udręki… p--------e z------e umysłowe.
#adhd #depresja
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mario-bbb: zjazdy po metylo można wyeliminować biorąc druga dawkę, przykładowo bierzesz o 8 rano jedna o przedłużonym działaniu a później o 16 druga o przedłużonym i wtedy masz zjazd w czasie snu. U mnie też te zjazdy się po pewnym czasie ustabilizowały i ogólnie skutki uboczne zmalały.
  • Odpowiedz
  • 0
@Dastamit nic tak nie pomaga jak alko. Dwa kieliszki wina i wracam do życia😂. I teraz pytanie. Lepiej być ćpunem czy alkoholikiem? Jedno i drugie w pełni legalne. Jest jeszcze trzecia opcja, ale szkoda mi bliskich.
  • Odpowiedz
@mario-bbb: ja też od paru dni na buproprionie, jak długo to bierzesz? Jak z ubokami? Bez jazd z alko? Różne opinie czytałem, podobno przy dużych ilościach zwiększa ryzyko drgawek i innych niefajnych akcji, ja póki co alko odstawiłem, bo się cykam xd
  • Odpowiedz
  • 1
@oscarwilde666 Nie mam uboków, chyba. Czuję się podobnie jak po stymulantach. Błogość, motywacja. U mnie stymulanty działają przeciw lękowo😳 dlatego wróciłem do elvanse. Zauważyłem również że stymulanty z bupropionem działają dłużej. Jak pozbędziesz się deprechy czy tam lęku to nie będziesz musiał pić.
  • Odpowiedz
  • 1
@oscarwilde666 A wcześniej jeszcze przed diagnozą ADHD lekarz przepisał mi bupropion na depresję. Działał rewelacyjnie, ale właśnie mieszanie z alko i fajami po roku doprowadziło do wyczerpania się leku. Tak też odkryłem że moja depresja to de facto adhd.
  • Odpowiedz
@mario-bbb: Z tego co wiem to Bupropion pobudza bardzo więc jak ma działać na ADHD?Lekarka mówiła mi,że ten lek jest dobry jak ktoś nie ma siły wstać z łóżka.
  • Odpowiedz
  • 0
@Onaaa20: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ty chyba nie masz ADHD. Pobudzenie nie oznacza że biegam w tą i z powrotem i nie wiem co ze sobą zrobić. Pobudzenie objawia się niepokojem wewnętrznym, czymś co ja nazywam orkiestrą w głowie (strumień luźnych myśli i ciągle gra jakaś piosenka), to są też tiki, stukanie palcami, obgryzanie paznokci, tupanie nogą. A do tego wszystkiego brak energi, i motywacji, nuda.
  • Odpowiedz
@mario-bbb: Mialem to i bardzo pomogła medytacja oraz Duloksetyna lek.Najwaznijesze żebyś sobie uświadomił iż nie jesteś swoimi myślami tylko są one bezosobowe.Jest takie zadanie i spróbuj zatrzymać umysł żeby nie myślał przez minutę.Jest to nierealne bo ciągle w naszej głowie pojawiają się myśli zazwyczaj na bazie jakiejś emocji.Warto też uwolnić emocje wtedy automatycznie znikają myśli.
  • Odpowiedz