Wpis z mikrobloga

Czy na sali jest ktoś z HR? Mam pytanie odnośnie CV dwustronnego, trochę mi się rozrosło, z uwagi na 3 pracę, a nie chciałbym redukować wypisanych obowiązków.
Układ CV jak w załączniku. W bocznej sekcji mam zdjęcie, dane kontaktowe i umiejętności. Pytanie, jak powinno wyglądać to na drugiej stronie? puste zostawić to słabo wygląda, a powielić też dziwne. zmieniać układu nie chcę, bo akurat całkiem ładne cv zmontowałem :p
#hr #praca #pracbaza #rekrutacja
rafal-masny - Czy na sali jest ktoś z HR? Mam pytanie odnośnie CV dwustronnego, troch...

źródło: bartosz-nowak-20-08-2024-1

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Maniek145: admin IT
na razie nie będę składał cv, ale chcę mieć gotowe w razie czego
po prostu z każdej pracy wypisałem po kilka najważniejszych obowiązków, niektóre pokrywają się, ale stanowiska całkiem podobne
  • Odpowiedz
@rafal-masny jak do korpo to haerówy nir patrzą na każde cv, bo to dla nich strata czasu. Poszukaj jakiegoś szablonu ATS FRIENDLY i zobacz jak to wygląda. Niestety to system szuka słów-kluczy. Fajnie jakbyś jeszcze pisał list motywacyjny (krótki, ale treściwy I wycelowany w punkt tak, żeby zobaczyli, że to ty jesteś wyborem nr 1). Na reddicie jest post jak napisać "killer cover letter".

W HR nie pracuję, ale wiem dużo
  • Odpowiedz
A, no i co do fotki to nie za bardzo się ona liczy na wstępnym etapie. Dopiero później mogą poprosić. Wtedy idź do fotografa, ładnie się ubierz, zrób zdjęcie stojąc z uśmiechem. Zadbane włosy lekki Photoshop to must have.

Szczerze mówiąc, to jakbym był w HR i zobaczył zdjęcie gościa, któremu nie chciało się nawet włosów ułożyć - to sorry, ale w robocie też będzie niedbalski
  • Odpowiedz