Wpis z mikrobloga

#kfc #fastfood #jedzenie dawno nie jadłem kfc, bo przez ostatnie 2 lata zmienili recepture, przestało być ostre i całkowicie straciło smak tak jałówka

ale dziś zjadłem KFC i prawie mi gębe wypaliło, czyżby wrócili do starego standardu, czy ktoś też to zawazyl?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bonus: nie widziałem takiej zmiany, a jadam regularnie
to zależy jakie kawałki jadłeś, wingi są ostrzejsze niż stripsy czy to mięsko do kanapek, ale dla mnie dalej nie wypalają gęby, choć za ostrym nie przepadam i fanem nie jestem
  • Odpowiedz
  • 0
@JaNieGejJaPapiesz: nie no, od 2 lat jakos albo i wiecej, to zarcie było cały czas nieostre.

A czy przesolone? No tylko kentucky przesolne ale to zawsze, a zwykle spicy nigdy nie były przesolne tylko mial byc ostre
  • Odpowiedz
@bonus: dla mnei dalej smakuje jak kurak oblepiony ciastkiem. a jak kiedys zamawialem to pieprz byl wyczuwalny a teraz wlasnie maka i tluszcz. ale fakt jest to najtanszy fastfood. dzieki takim atrakcjom jak dolewki czy frytiki w kubelku za 9,90 lub 6.99. niestety maja kiepska standaryzacje i w niektorych lokalach masz wielka szanse na surowego kurczaka w panierce
  • Odpowiedz
@bonus: no ja wingów nie jem za często i nie jestem fanem, ale z raz w miesiącu na pewno wpadają, tak aby trochę przypaliło i aby się dopchać po jakiejś kanapce i serio nie widzę różnicy, ostatnio jadłem z 2 tyg temu
są ostre ale nie jakoś przesadnie, ale nie jem z 15 jednego po drugim xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: no tak kanapki, stripsy i kawałki kentucky to zero ostrości to fakt... ale kawałki spicy i skrzydełka, były dla mnie leciutko pikantne, no ale dziś to j--------a jutro będzie paliło xD
  • Odpowiedz
@bonus: nie jadam w takich g---o restauracjach, ale znam ludzi którzy jedzą i od nich wiem, że KFC ma problem ze stałą jakością w różnych lokalach jako jedyna smieciodajnia. Możesz w jednym lokalu trafić na coś dobrego, a w drugim to samo będzie c-----e.
  • Odpowiedz
  • 0
@Inozythol: no to oczywiste, każdy ma inne mięso. Standaryzują tylko bułki, sosy i panierce. No ale jednak poziom ostrości też powinien być standaryzowany
  • Odpowiedz
@bonus: nie chodzi o to że mają standsryzowane to, a tego nie. Tylko ze po prostu nie potrafią trzymać tego samego we wszystkich lokalach i nie wynika to z procedury a raczej jej braku czy kombinowania ze starymi składnikami
  • Odpowiedz
  • 0
@Inozythol: zgadza się, czasem można trafić na niezły syf

Ale jednak takie rzeczy jak sosy czy panierka nie powinni s--------c to jest pewnie mega pilnowane. A to czy dostanę starą sałatę albo bułkę kurczaka to inny temat. Czasem taka sucha padlina że nie da się zjeść
  • Odpowiedz