Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +139
Od kilku dni w polskim internecie jest gigantyczny kwik o tę grafikę.
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
źródło: e3e8b5c9aace5a93c95bdbdc6c67ce8ebac3d0b7efda822d48727dd6207f1483
Pobierz
chalwaklb +53
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@HeinzGuderian: presja społeczna i problemy psychicznie.
Lata temu była anoreksja, poważny problem na ktory cierpiały głównie młode dziewczyny, prowadzono kampanię walki z anoreksją itp. ale nie pomagało - aż temat ucichł i nagle anoreksja przestała istnieć.
Anoreksja nawet nie była nigdy promowana - w przeciwieństwie do transwestytyzmu, gdzie obecnie jest wsparcie, wychwalanie takiej decyzji, stajesz się bohaterem, kimś wyjątkowym, przedstawiane jest jako rozwiązanie dla twoich
@Xihu: @Operator_imadla: Transwestytyzm a Transseksualizm to nie to samo.
Transwestytyzm jest niekiedy mylony z transseksualizmem. W pierwszym przypadku występuje potrzeba ubierania się w ubrania charakterystyczne dla odmiennej płci, w drugim o sytuację, gdy płeć biologiczna nie zgadza się z płcią psychologicznej.
@ezoteryczny_hedonizm: masz rację, transwestytyzm to niegroźne dziwactwo, a transseksualizm to poważna choroba psychiczna prowadząca do samookaleczanie.
Dokładnie jak pani na załączonym obrazku.
Gdzie na osi tych zaburzeń plasuje się drag queen?
Transseksualizm nie jest chorobą.
@Eskim0s: a może dlatego, że to są osoby z zaburzeniami psychicznymi, nie tylko z dysforią płciową, ale wśród takich osób występuje często szereg innych chorób i zaburzeń psychicznych? Może należy te osoby leczyć, a nie dokonywać afirmacji? Osoby cierpiące na anoreksję, inne zaburzenie psychiczne, nie
A wiesz czemu?
Przez dyskryminacje, potępianie, kary, wyrzucenie z grupy, bycie ofiarą w klasie, rodzinie, utrudnione życie, lęki,
@Eskim0s: to jest obecnie narzucona dogma. Dość wątpliwa.
@Eskim0s: już mówiłem, że możemy iść na kompromis i nazwać to zaburzeniem umysłowym.
@Eskim0s: no dokładnie, zaburzenia psychiczne.
Nie jest zaburzeniem psychicznym, tylko jak już to dysforią płciową.
@Eskim0s: zacytuję ciebie
Nawet wg tego, co ty mówisz, to jest to zaburzenie psychiczne.
Zaburzenie tożsamości płciowej, a zaburzenie psychiczne to nie jest to samo...
@Eskim0s: jak chcesz to też cię mogę obrazić na kilka sposobów.
Tylko że ja nigdy nie piszę nic nikomu
@Eskim0s: poczucie tożsamości to wg ciebie kwestia biologiczna?
Nigdy nie napisałem nic obraźliwego.
To że Ciebie obrażają słowa, które nie są według definicji uznawane za obraźliwe, nic nie
@Eskim0s: nie udawaj głupszego niż jesteś. Obaj dobrze wiemy co twoje słowa znaczą.
W sumie to pokazuje, że nie wiem czy warto z tobą rozmawiać, jeśli zakłamujesz tak