Wzialem sobie diete pudelkowa 2150kcal niby keto, a ma ona 42g wegli. Czy osiagne stan ketozy mimo, ze zalecane jest 20-30g? I w sumie czy mozna kole zero pic podczas keto? Wiem, ze to nie jest cukier, ale gdzies czytalem, ze organizm i tak wyrzuca insuline po wypiciu slodzikow #keto
@lodowa-wrozka: Łysi braci z YT, twierdzą że w ketozę można wejść nawet przy 100 g węgli dziennie, co dla mnie wydaje się trochę sporą liczą, myślę że 42 g dziennie, nie powinno zrobić bardziej różnicy niż 30 g. P.S. To nie jest opinia lekarza ;), w celu bliższych informacji skonsultuj się z lekarzem (⌐͡■͜ʖ͡■)
@lodowa-wrozka: jesli chcesz wejsc w keto to przyjemniej (bo krocej) wchodzi sie z minimalna iloscia wegli. Potem jak ostroznie to faktycznie 50g albo i nawet nieznacznie to przekraczajac bedzie spoko.
I w sumie czy mozna kole zero pic podczas keto? Wiem, ze to nie jest cukier, ale gdzies czytalem, ze organizm i tak wyrzuca insuline po wypiciu slodzikow
#keto
@lodowa-wrozka: jest tak jak odstawisz napoje z cukrem, po jakimś czasie już nie ma tej reakcji.
P.S. To nie jest opinia lekarza ;), w celu bliższych informacji skonsultuj się z lekarzem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
https://www.oatext.com/Blood-glucose-and-insulin-response-to-artificially--and-sugar-sweetened-sodas-in-healthy-men.php
źródło: IFNM-3-141-2
PobierzColke zero też pijam
@telemach20: Ketokocur nawet więcej podawał chyba. Kluczem jest aktywność fizyczna, czy jesteś w stanie spalić 40 g węgli czy 150.