Wpis z mikrobloga

Codziennie przejeżdżam obok stawu, gdzie ludzie karmią kaczki. Raz podszedłem do baby, która rzucała chleb. Zwróciłem jej uprzejmie uwagę, żeby zamiast chleba używała płatków owsianych, ziaren lub ryżu, bo kaczki chorują m.in na anielskie skrzydło. Baba powiedziała, że nie wiedziała i że już nie będzie.

Od tygodnia ją mijam i dalej karmi chlebem. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#zalesie #kaczki #zwierzeta
blunch - Codziennie przejeżdżam obok stawu, gdzie ludzie karmią kaczki. Raz podszedłe...

źródło: images

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch ale wiesz że anielskie skrzydło to nie choroba tylko efekt dawania zbyt kalorycznej paszy?? U mnie gołębie też dostawały jak miały za dużo kukurydzy i pszenicy. Widzę że na wykopie to same głupiomądre siedzą. Chleb to raczej je rozleniwi i ewentualnie trochę zakwasi organizm ( co i tak się robi normalnie np octem jabłkowym) . Także w tej porze roku nie ma żadnego zagrożenia anielskim skrzydłem bo już po sezonie
  • Odpowiedz
@blunch: Podejdź następnym razem i powiedz "żesz ty głupia k---o tu nie wolno karmić zwierzą, przecież jest tabliczka, wszyscy o niej wiedzą. Ja dzwonię na policję oraz straż miejską, ty głupia k---o nie dokarmiaj zwierząt." Na pewno po tym zrozumie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nikt jak dotąd nie udowodnił, że karmienie chlebem może wywołać tę chorobę, wielokrotnie opisywano ją u dzikich ptaków, które nigdy chleba w dziobie nie miały

@tomtom666: Wiesz, "antydowód" to też żaden dowód.
To jakbyś chciał powiedzieć, że palenie nie powoduje raka płuc, bo są ludzie z rakiem płuc, co papierosa w ustach nigdy nie mieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz