Wpis z mikrobloga

@msq: ktos juz kiedys podawal te stawki. Problm tkwi w tym ze wszedzie chca fluent, nie spotkalem sie jeszcze z oferta ze dadza czlowiekowi na ogarniecie jezyka ze 3 miechy zalozmy zeby napierniczal. Np mnie paralizuje strach ze moj polisz inglisz nie wystarczy i sobie nie poradze
ktos juz kiedys podawal te stawki.

@TheFuckingRoses: Ja :)

Problm tkwi w tym ze wszedzie chca fluent, nie spotkalem sie jeszcze z oferta ze dadza czlowiekowi na ogarniecie jezyka ze 3 miechy zalozmy zeby napierniczal. Np mnie paralizuje strach ze moj polisz inglisz nie wystarczy i sobie nie poradze

@TheFuckingRoses: Trzy miesiace temu byl marzec. Od tego czasu mogles doszlifowac jezyk :) Poza tym takie rzeczy wylapuje sie zwykle na
@msq: ale ja mieszkam w PL i wiem ze tego jezyka nie znam tak zeby wystarczyl do tego bym sie teraz spakowal i jechal. Z glodu tam nie zdechne ale nie uzywam jezyka w mowie w Polsce i sila rzeczy fluent tutaj nigdy nie bede. Druga kwestia jest taka, ze ucze sie na wlasna reke, chce byc chociaz mocny communicative by miec z czym startowac :)
@TheFuckingRoses: zależy gdzie i z jakim skillem, ale jeśli pominiemy "firmy" - śmieszki, które chcą wszystkiego za 2k na f-vat najlepiej, to 5k dla deva php to dość mało, ale akceptowalnie (pod warunkiem, że to na rękę i jest dobry social) ;)
@mefi100: Jejku, co za dociekliwość ;P Może wydam krótkie oświadczenie:

- netto, chociaż większość normalnych firm daje wolną rękę w formie zatrudnienia: śmieciówa/umowa o pracę/f-vat, co wpływa na ostateczną wypłatę. (Pracodawca rzuca kwotą brutto a Ty robisz sobie z nią co chcesz)

- przesadziłem troszkę ze środkowym pułapem i z ostatnim odrobinkę też:

obniżmy widełki deva do 5.5 i seniora do 9 :)

- Widełki i tak są orientacyjne i to
@mefi100: no przecież zaznaczyłem, że nie rozmawiamy o początkujących, pracujących w "Agencjach Interaktywnych NoName". Takich jest pełno.

Mówimy o zarobkach dla programistów, czyli tych, którzy o ile mają dziewczynę, rozmawiają z nią w stylu: Kochanie, kiedy domergujesz makaron do mięsa i #!$%@? na tależ? [..] Wiesz co, było #!$%@?. Muszę zrobić revert w kiblu ;P

No ale jeśli ktoś siedzi krótko, ale uczy się i jest pasjonatem to patrz widełki dla
@mefi100: 5 to górna kwota ... po jakimś czasie siedzenia w momencie kiedy junior jest już w zasadzie regularnym devem ... to nie jest oderwane od rzeczywistości. :P

Co do formy rozliczenia ... fakt: umowy o pracę nie brałem pod uwagę, ale kto w tej branży tak na prawdę pracuje w ten sposób? Nikomu się to nie opłaca :P b2b is the best way :P

Ale z czasem pracy przesadziłeś też