Wpis z mikrobloga

@TheFuckingRoses: do oszczędności, jak wszędzie. Ale najlepsze firmy zawsze będą dobrze płacić, bo inaczej nie będą miały najlepszych programistów i już nie będą najlepsze :)
  • Odpowiedz
@mefi100: Jejku, co za dociekliwość ;P Może wydam krótkie oświadczenie:

- netto, chociaż większość normalnych firm daje wolną rękę w formie zatrudnienia: śmieciówa/umowa o pracę/f-vat, co wpływa na ostateczną wypłatę. (Pracodawca rzuca kwotą brutto a Ty robisz sobie z nią co chcesz)

- przesadziłem troszkę ze środkowym pułapem i z ostatnim odrobinkę
  • Odpowiedz
@mefi100: no przecież zaznaczyłem, że nie rozmawiamy o początkujących, pracujących w "Agencjach Interaktywnych NoName". Takich jest pełno.

Mówimy o zarobkach dla programistów, czyli tych, którzy o ile mają dziewczynę, rozmawiają z nią w stylu: Kochanie, kiedy domergujesz makaron do mięsa i spushujesz na tależ? [..] Wiesz co, było z-----e. Muszę zrobić revert w kiblu ;P

No ale jeśli ktoś siedzi krótko, ale uczy się i jest pasjonatem to patrz widełki
  • Odpowiedz
@mefi100: 5 to górna kwota ... po jakimś czasie siedzenia w momencie kiedy junior jest już w zasadzie regularnym devem ... to nie jest oderwane od rzeczywistości. :P

Co do formy rozliczenia ... fakt: umowy o pracę nie brałem pod uwagę, ale kto w tej branży tak na prawdę pracuje w ten sposób? Nikomu się to nie opłaca :P b2b is the best way :P

Ale z czasem pracy przesadziłeś
  • Odpowiedz