Aktywne Wpisy

ssas78487 +29
Szukam wartościowych, ciekawych książek z zakresu szeroko pojętego samorozwoju, psychologii itp. Czy macie do polecenia takie pozycje, które na przykład otworzyły wam oczy, poszerzyły perspektywy albo zostawiły trwały ślad w sposobie myślenia?
Czytałam ostatnio
#ksiazki #czytajzwykopem #psychologia #rozwojosobisty #kiciochpyta
Czytałam ostatnio
Pułapki myślenia Kahnemana i podobało mi się. #ksiazki #czytajzwykopem #psychologia #rozwojosobisty #kiciochpyta

ParadygmatYT +89

Rolnik przeorał pługiem nowy asfalt w Gliwicach
W gliwickiej dzielnicy Ostropa (ul. Rybacka) rolnik wjechał ciągnikiem na nowo wyremontowaną drogę i celowo zniszczył pługiem około 100 metrów świeżego asfaltu. Mieszkańcy czekali na ten remont od wielu lat.
Mężczyzna twierdzi, że droga przebiega przez jego prywatną działkę.
Zarząd Dróg Miejskich w Gliwicach stanowczo zaprzecza. Dokumentacja geodezyjna potwierdza, że cała droga i pas pobocza należą do miasta.Sprawą zniszczenia mienia publicznego zajmują się już odpowiednie służby.
źródło: animation (29)
Pobierz@Cyngieldup:
źródło: 18804
PobierzRodzina - czyli 5 rodzeństwa w wieku 60+, sprzedawało dużą działkę podzieloną na dwie części, jedną z domem (którą kupiłem), a drugą bez (która przez 10 lat szukała nabywcy).
Jeden ze współwłaścicieli uroił sobie, że stawiając płot ( z własnych pieniędzy) wszedłem 5 m wgłąb ich działki :), że na pewno coś kombinuje, bo skoro chciałem dokupić u nich kilka arów, a
@szejas: ta, a szurom wystarczy pokazać badania naukowe i odrazu zmieniają zdanie XDDDD
Skoro nie uwierzył geodecie, a hasła o oszustwie rzucał przy obecności przedstawicieli gminy i miasta (przy wznowieniu musieli być obecni właściciele przyległych nieruchomości, stąd obecność urzędników).
Ale temat na szczęscie już nieaktualny, bo działkę w końcu kilka lat później sprzedali i mam święty spokój
@Cyngieldup: i tu też tak będzie, a steremu przygłupowi pewnie żyłka pierdyknie z nerwów xD
@a__s się nawet nie odniesie, woli ogólne pogadanki o dupie maryny
@Cyngieldup: U mnie we wsi jest taki geodeta, czy tam w rodzinie. Sąsiad mojej rodziny ma znajomości w urzędzie gminy i jak postawił krzywo płot to geodeta wykazał że to jego teren ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak więc wszystko jest możliwe.
Komentarz usunięty przez moderatora