Wpis z mikrobloga

#kanalzero najlepsze jak stanowski zaprasza kogos z po i potem przerywa zdanie i mowi “ ale o pis nie przyszlismy tu gadac” ( ͡° ͜ʖ ͡°) jednoczesnie z-----a internet dziesięcioma materialami dziennie o tusku ( ͡° ͜ʖ ͡°) prawdziwy partyjniak z niego
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eduardo-garcia: Tusk ma taką władzę, jaką dali mu wyborcy, po co te tanie teksty o skuteczności.

Bardzo mnie ciekawi, czy w 2027 będziesz miał takie samo zdanie, jak do władzy dojdzie koalicja PIS i Konfy. Czy w takim układzie, jeśli PIS lub Konfa nie zrealizuje 100% swoich obietnic wyborczych, bo koalicjant się nie zgodzi - to też będziesz żądał dymisji?
  • Odpowiedz
Bardzo mnie ciekawi, czy w 2027 będziesz miał takie samo zdanie

oczywiście. W odróżnieniu od ciebie nie jestem hipokrytą.

po co te tanie teksty o skuteczności.

To
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: To chętnie sobie zapamiętam i sprawdzimy. Podobnie ciekawi mnie, czy ludzie twierdzący, że nie można głosować na Trzaskowskiego, żeby jedna frakcja nie miała wystarczającej władzy, będą konsekwentni. I czy w 2027 zagłosują przeciw PIS, bo przecież prezydent jest z PIS, więc rząd nie może.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Był używany przez konkretnych ludzi, a nie jakieś bezosobowe "strony". Je generalnie jest za surowym pociąganiem do odpowiedzialności indywidualnych ludzi za ich indywidualne czyny i słowa. A zdecydowanie przeciw zbiorowej odpowiedzialności albo jej rozwadnianiu na jaką szeroką grupę.
Szkoda, że ostatnio to drugie coraz częściej dominuje w dyskursie politycznym. Pewnie ludziom łatwiej zrozumieć skomplikowany świat, jeśli sobie podzielą ludzie na duże grupy i każdemu jej członkowi przypiszą wszystkie stereotypowe
  • Odpowiedz
używany przez obydwie strony, więc słabo sobie nim teraz wycierać gębę.

@eduardo-garcia: To o co Ci chodziło w tym zdaniu?

był używany przez obydwie strony, więc słabo sobie nim teraz wycierać gębę.

Miałbym nie "wycierać sobie gęby" tym argumentem, bo co konkretnie?
  • Odpowiedz
@cartman_troll
Nie wiem...ale może to dlatego że NIE PIS TERAZ RZĄDZI?

C--j mnie obchodzi co robi sobie jakiś płaszczak czy inna szydło. Po cholerę dawać atencję tym podludziom? Żeby grażyna z bożeną w republice słuchała od Holeckiej że kaczak trzęsie polityką?
  • Odpowiedz
To o co Ci chodziło w tym zdaniu?

był używany przez obydwie strony. Twierdzisz, że odpowiedzialność zbiorowa - fe. Dobrze. Zgadzam się. Nie pisz zatem w moim kontekście o argumentach, których nie używałem, a po pierwsze zwróć uwagę na chronologię tej dyskusji

@lewoprawo:
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: No i co w związku z tym, że był używany przez obydwie strony? To miałoby usprawiedliwiać kogokolwiek, kto najpierw użył tego argumentu, a potem zagłosował w sprzeczności z nim?
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Wydedukowałem to w taki sposób, że po napisaniu przez mnie, iż warto sprawdzić czy ludzie twierdzący na wyborach 2025, że "rząd i prezydent nie mogą być z tej samej partii", będą trzymać się tej zasady rónież w 2027 - Ty odpowiedziałeś, że jest to słabe, bo przecież obie strony tak robią.

Więc jeszcze raz. No i co z tego, że obie strony tak robią i dlaczego z tego powodu
  • Odpowiedz
@cartman_troll: Znaczy to wszystko zależy jak będzie mówil kiedy zmieni się włądza, bo fakt faktem, jeśli na pytanie o problem polityk odpowiada a ci drudzy też robili źle to co to za odpowiedź? Żadna, to tylko próba odwrócenia kota ogonem i normalizacji pewnych zachowań czy stanów.
  • Odpowiedz
@cartman_troll: To normalne że więcej się mówi o tych którzy rządzą. I jeśli PiS był u władzy to o nich i o ich wpadkach/przekrętach się mówiło. Po prawie 2 latach rządów PO to pasowałoby żeby oni potrafili coś powiedzieć o swoich osiągnięciach a nie ciągle bo PiS coś tam. To samo dotyczy PiSu jak gadają że PO czegoś nie zrobiło to dziennikarz powinien zapytać a co wy zrobiliście z tym
  • Odpowiedz
@cartman_troll: najlepiej jak zaprasza kogoś z PO i p-------m jak PiS coś tam a o PO ale wy kochacie być pieskim i pisowskim ściekiem szkoda mi was ja jestem pewnie kaczysta braunisty lub Sikorski tem huk wie ale… szkoda gadać strzępić ryja pisowskie trole jeszcze 5 lat to mało
  • Odpowiedz