Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mega_Smieszek +887
źródło: temp_file1575882272231052350
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file1575882272231052350
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tekst:
"Kupiony nowy z salonu Liberty Motors.
Teraz eksponat pod salonem, ponad 300 dni bez naprawy.
A ile Twój motocykl będą naprawiać?
Pytaj o warunki gwarancji. Albo nie pytaj i tak nie działa."
#motocykle
źródło: 1000017448
Pobierzale ogolnie to brak zaufania mam do serwisu ducati w Łodzi, nie potrafili poprawnie podlaczyc wyjscia pod ladowarke bezprzewodowa od spconnecta, podlaczyli pod aku a to ciagle prad ciagnelo i rozladowywalo aku, lion ktory
To nie jest tak, że jeśli produkt objęty gwarancją nie zostanie naprawiony w jakimś tam czasie np. z braku części to sprzedawca powinien przyjąć zwrot i oddać klientowi jego należność?
źródło: Screenshot 2025-09-02 at 22.08.13
PobierzGwarancja to dobra wola producenta i wtedy faktycznie można się odbijać od ściany, jak nie mają części.
Ale rękojmia to prawo ustawowe i tu odpowiada sprzedawca, a nie producent.
Z rękojmi klient ma 4 wyjścia:
Moja
W tym roku tez kupiłem nowy motocykl i doskonale znam partaczy z serwisu przy salonie, więc wymiana oleju po 1k km to była moja pierwsza i ostatnia wizyta u nich z nowym motocyklem. Jak nowy motocykl sypie się od początku to nie masz za bardzo wyboru.
Co więcej jeśli nie było z jakiegoś powodu części, chociaż przez cały okres mojej pracy tam zdarzyło się to może 2 razy, to wymienialiśmy telefon na nowy.
Przy poprzednim moto (Aprilia 125) miałem wywrotkę, wymienili mi dźwignię zmiany biegów z AC. Odkręciła się po 30 km od serwisu i musiałem ją dokręcać razem z kolegami. Także tego, nie dokrecili
W nowym, po serwisie, poprawiłem źle poskładane owiewki i niedokręcone śruby.
Failure rate:
Yamaha 11%
Suzuki and
Robiłem kilka prób to umówienia jazdy testowej. Nie oddzwaniają mimo obietnic, w salonie pracownik się kręcił pół godziny i nie znalazł dla mnie czasu, by ze mną dwa słowa zamienić. Jakieś ciuchy mieli sprowadzić bo nie było w sklepie - po kilku telefonach z dopytywaniem dałem sobie spokój bo ciągle słyszałem, że "są w drodze". Podchodzę do kasy - pracownicy nawet nie zwracają na mnie uwagi, tylko