Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
one nie są dla ciebie obce.

@masz_fajne_donice: ale sa obce dla tych dziewczyn.

No ale jak niby? Żeby mówić natywnie byś musiał wychować się w trzech krajach. Prawie niemożliwe.

No urodziłem się za granica w kraju gdzie mówi się w dwóch językach (wiec nauczyłem sie tych 2 + polskiego). Do tego rodzice wyjechali do jeszcze innego kraju jak bylem mały (trzeci język). A do tego angielski w szkole + jeszcze
  • Odpowiedz
A do tego angielski w szkole + jeszcze jeden co sam się uczyłem.

@P4ncak3: To nie jest poziom native speaker. Czy znasz te języki jak ludzie którzy się w tych krajach wychowali?
Ja angielskiego uczę się od 8 roku życia. 30 lat używania, pracuję w tym języku od lat, studiowałem za granicą, czytam tylko po angielsku i nie myślę mówić że mój poziom jest zbliżony do native speaker - sądzę
  • Odpowiedz
  • 0
@masz_fajne_donice: kurde albo ja źle pisze albo ty nie potrafisz czytać. Oprócz tych trzech języków + polskiego znam jeszcze angielski ze szkoły oraz inny język którego sam sie uczę. A wogóle, to czemu ty będziesz mi mówić kto niby jest native speakerem?
  • Odpowiedz
A wogóle, to czemu ty będziesz mi mówić kto niby jest native speakerem?

@P4ncak3: 'w ogóle' się pisze. Widać że polskim native speakerem to ty nie jesteś xd Może i jesteś - za często w życiu od ludzi słyszałem że mówią biegle a potem się okazuje że coś dukają tylko.
  • Odpowiedz