Wpis z mikrobloga

Wiecie co, już mnie wk**wia? Kolejna informacja o końcu hossy, czy jej początku jaką widzę na Youtube.

Musimy to powiedzieć sobie jasno, ci "krypto-specjaliści" nie wiedzą nic o rynku w którym działają. Wszyscy działają na analizie technicznej - wystarczy, że wykres ułoży się nie tak jak trzeba, to przepowiadają, że koniec hossy, potem jednak pozycja flagi nagle wybije, a ci że znowu wchodzą...

Prawda jest taka, że krypto jako rynek nieregulowany nie ma podstaw fundamentalnych, wystarczy, że ktoś wpłaci więcej i cena urośnie - a i tak nie ma gwarancji, że długoterminowo będzie to dobre podejście.

Jeszcze się dziwią, że ludzie nadal inwestują w normalne spółki w oparciu o analizę fundamentalną, zamiast w krypto...

Szkoda strzępić ryja na tych "krypto-faggot'ów" którzy mieli farta, bo weszli w krypto, gdy dopiero raczkowało, a teraz ekspertów zgrywają.

Nie zapraszam do dyskusji.

(a jak już, to tylko dlatego, że jedynymi sensownymi krypto są BTC i ETH).

P.S.
(wpis spowodowany kolejnym filmikiem z kanału Krypto Blogger)

#kryptowaluty #bitcoin #ethereum #eth #btc #gielda
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koscisty_Baran: ja stronie od tych wszystkich krypto specjalistów, czasem lubię sobie co najwyżej włączyć Ostapowicza jak jadę na rower czy coś innego robię.
Nie nagrania na zakupy żadnych coinow, nie sprzedaje kursów. Jedyne co reklamuje to zen i bybit, którego w sumie miałem zanim zacząłem go oglądać, więc sam bym mógł polecić tę produkty.
Ale ktoś może powiedzieć, że mało konkretów dużo ogólników, czasem tak jest ale do mnie trafia
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: jestem ciekaw czy chlop w koncu poplynie, on wierzy w jakies cykle kondratieva i inne wykladanie tarota XD Cala jego analiza opiera sie o jakies szurskie ksiazki i chlop co sprzedaje ludziom kursy z miesiac temu chwalil sie ze nauczyl sie czym sa obligacje XD
  • Odpowiedz
@Dlaczegobo: kiedys sobie go puszczałem, od kilku lat troche mnie denerwuje - tymi ogólnikami, rysowaniem śmiesznych kresek i próbami przewidzenia przyszłości i naganianiem na projekty, które spadły z rowerka (Yield App, wcześniej chyba na jakieś scamy, ale nie oglądam go aż tak długo).
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: na YT oglądam go od dwóch lat i nie słyszałem, żeby jeszcze naganial na jakiś projekt szczerze mówiąc, może wyciągnął jakieś wnioski i generalnie chce się pozbyć altow i zostać tylko btc eth i bodajże hedera po tej hossie jak mu się uda sprzedać po satysfakcjonujących cenach.

Lubię czasem bardziej spożytkować czas niż słuchanie muzyki jak idę na rower i nikogo innego jednego filmiku do końca nie mogłem nawet
  • Odpowiedz
@manlet185cm: masz racje miras. Ale ile razy juz slyszalem jak to jego kurs jest juz ostatni a Ty teraz mowisz ze ostatnio byl kolejny platny kurs. Przeciez to jest naganianie w tak prymitywny sposob ze az dziw bierze jak ci ludzie sa glupi ze za to placą. Powinnismy się zrzucic na wykopie w 20 osob po kilka stowek zeby posluchac tych bzdur. Ale tez po co go bardziej dorabiac
  • Odpowiedz