Aktywne Wpisy
askey +209
Zostalem okradziony metoda na blika - ktos wlamal sie na konto czlonka rodziny i poprosil o kod. Sytuacja, ktorych bylo setki, wiec nie wzbudzila zadnych podejrzen. Moja glupota, moja strata.
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji
Ale co o--------a policja to ja nawet nie xD
1. Zadzwonilem do banku - pytam czy jest mozliwosc zatrzymania/anulowania transakcji bo to kradziez.
- Oo prosze pana, jakie anulowanie, blik to platnosc natychmiastowa, nie ma takiej opcji
- To prosze mi podac jakies id tej transakcji

mam_spanko +268
źródło: 1000087794
Pobierz

TechMirki, chyba popełniłem błąd wybierając obudowę do PC... Wziąłem małą byle by tania była i wiatraczki w komplecie miała. Logic Atos Mini Black. W sumie pomieściłem wszystko. Ale jak ostatnio dołożyłem GPU to zaburzyło termikę i przepływ powietrza, od razu po wybudzeniu komputera 50C na cpu, a przy przeglądaniu siedzi i po 55/60 czasem jest co wcześniej się nie zdarzało. Można by podbić krzywe, ale to zaraz hałas :P
Przy takich temperaturach chyba trzeba poszukać innej obudowy? Czy woda na CPU i wywalone jaja? Teoretycznie takie z dwoma wiatrakami wejdzie w budę.
Teraz widzę promo na MSI MAG FORGE 120A Airflow jest za 200, ma 6 wentylatorów. Coś takiego poprawi sytuację, czy to tylko na papierze fajne tylko te wiatraczki i szukać trzeba czegoś innego?
#komputery #pcmasterrace
źródło: image
Pobierz@anonim1133: no to jak 90% kupujących w Polsce.
Zgraj Afterburner, ustaw uruchamianie wraz ze startem systemu, ustaw krzywą wentylatorów tak, żeby kręciły się przynajmniej na 30%.
Karta graficzna wyłącza wentyle pod małym obciążeniem i na pulpicie pewnie ci sie grzeje do 50-60 stopni co podbija temperaturę w takiej małej budzie.
- upewnij się że pasta na CPU nie jest przetyrana, rozważ wymianę na coś porządnego, upewnij się że docisk do IHS jest równomierny
- zamiast kupować kolejną szrotową budę kup porządne wentylatory: i więcej powietrza wtłoczą, i będą cichsze na wyższych obrotach
- o AiO aktualnie zapomnij bo w tej budzie można je wrzucić wyłącznie na front.
- zaczynaj odkładać hajs. Najpierw
@Gawith_Apricot: I to chyba będzie mój głowny problem. Teraz na pulpicie 46C ma i wiatrak 0%. Niby temperatura nie duża, ale przez to w budzie jest odczuwalnie ciepło.
@purrminator w sumie... Jakby faktycznie brzmi teraz raczej oczywiście - skutecznie to ciepło usunąć trzeba. Tylko te mityczne brązowe
źródło: image
Pobierz@anonim1133: nie jestem fanem tasowania się do konkretnej marki, bardziej do konkretnych modeli. I tak, jest masa porządnych wentylatorów do wyboru. Ustalasz swój budżet i wybierasz model który ma maksymalnie dużo przepływu (CFM) i jak najmniejszy hałas (dB/dBA).
Tak na szybko (i na budżetowo) patrząc w Morelach masz przykładowo Be Quiet! o takich parametrach:
Pure Wings 3 140mm
Do trybu zrównoważony/wysoka wydajność utwórz sobie 2 skróty na pulpicie, żeby nie skakać po ustawieniach windows za każdym razem. Musisz wywołać przez powercfg, zapytaj się AI jak to zrobić.
W ustawieniach trybu zrównoważonego możesz w opcjach zarządzanie energią procesora > maksymalny stan procesora na 99%. Wtedy procesor nie będzie wchodził w tryb turbo, tylko maksymalnie będzie miał taktowanie bazowe cpu i
W sumie mogłem wziąć jeszcze 120 na tył, to by też lepiej wyciągał powietrze, ale jakoś się zafiksowałem na tych przednich xD