Wpis z mikrobloga

Jak wiele się zmieniło od premiery i 1. sezonu? Chciałbym wrócić ale nie wiem czy ogarnę XD Z tego co pamiętam od premiery to głównie expiłem na tych podziemiach koszmarów. Za niektóre dostawało się perk, a inne trzeba było wyjąc z itemu z dropu i później dodawało się je u jakiegoś npcta w miastach. Dalej to tak działa czy jest to już inna gra?
#diablo4 #gry #steam #pcmasterrace
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vizley: sporo się zmieniło. Doszły itemy z gwiazdkami, gwiazdki dają powiększony stat, są max 3 gwiazdki na legendarkach, no i więcej na unikatach, uberach. Przedmioty się teraz masterworkuje, do legendarek dodaje się dwie statystyki z puli zdobytych. Kartki na te staty lecą wszędzie, są 3 rzadkości ich, każda daje wyższy limit danej statystyki, karteczkę zdobywa się raz na sezon. Jeśli chodzi o perki, przedmiot się rozkłada a perk trafia do
  • Odpowiedz
  • 0
@GF91: @huntcfot44 @Chuopijak A tak z innej beczki. Jak szybko farmić plugawe serca. Farmiłem je głównie na podziemiach koszmarów bo tak gdzieś przeczytałem, że właśnie tam leci ich masakryczna ilość, a ja farmiłem 12 serc (ilość potrzebna na zrespienie jednego varshana) przez pół godziny prawie, a patrzac, że można KUPIĆ 500 tych serc za cene paczki szlugów to chyba muszę robić coś nie tak
  • Odpowiedz
  • 0
@Vizley na każdych matsach masz napisane z czego lecą. Sporo dostaniesz matsów z tych skrzynek za sezonowe wyzwania. A te głównie lecą z takich elit które respią się np po zrobieniu szeptu na piwnice itp. jak ta elita się respi to masz komunikat na ekranie i na mapie jest taki mały okrąg.
Oni pewnie kopiują te matsy na tych stronach, dlatego takie ilości tego są. Na początku sezonu kupowałem matsy na
  • Odpowiedz
@Vizley: najszybsze to chyba skrzynki z drzewa szeptów jeśli chodzi konkretnie plugawe serca, jak masz dodatek to polecam sie zainteresować podmiastem i danina Tytanów, daje sporo matsów, z tym że losowych
  • Odpowiedz
  • 1
@Chuopijak: @huntcfot44 Ma znaczenie poziom trudności? Inaczej, lepiej jak podniose poziom trudności i będę robił wolniej czy lepiej jak go obniże i będe robił dużo szybciej. Bo w przypadku dołów zauważyłem pewną zależność przy ulepszaniu glifów. Na wyższym poziomie częściej się ulepszają, jak obniże poziom to często było tak, że ulepszył się aby raz. Nie wiem czy to kwestia pecha czy tak po prostu jest
  • Odpowiedz
  • 0
@huntcfot44: Czyli przykładowo - mam 10 lvl glifa i robiąc doły na poziomie 20 i wyższym to szansa na ulepszenie glifa wynosi 100% a z każdym obniżeniem poziomu trudności maleje?
  • Odpowiedz
@Vizley: w sprawie pitów, to kolega wyjaśnił. Co do farmy to ja osobiście wolę szybciej robić szepty na niższym poziomie niż się męczyć na wyższym i robić ich mniej. Finalnie na niższym mam więcej w godzinę niż na wyższym. Zobacz czy dużo gorzej sobie radzisz na wyższym czy tylko ciutkę :)
  • Odpowiedz
@Vizley: Minęło dwa tygodnie to pewnie już ogarnąłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°) większy próg wejscia jest do Path of exile 2.
Jak Chuopijak wspomniał też wolę robić niższy poziom a szybciej, niż się meczyc wolniej na wyższym.
  • Odpowiedz