44 s---------a w USA w tym roku xD To jest dla mnie totalna abstrakcja co się na swiecie dzieję ogólnie. Przy całych wadach Polski to jednak jest tu niesamowity spokój. Wyobraźcie sobie że na waszym osiedlu dochodzi od czasu do czasu do wojen gangów albo że od 3 lat żyjecie z myślą że mogą was powołać na front i rozerwie was dron. Masakra...
@KarnetNaGlony Co prawda masowe strzelaniny działają na ludzką wyobraźnię, tak jak katastrofy lotnicze, ale najśmieszniejsze w tym jest to, że odpowiadają za jedynie 0,1% śmierci z użyciem broni w USA xD
@RandyBobandy na dobrą sprawę nawet wojna nie jest tak śmiertelna. W dzisiejszych atakach na kijów zginęło 17 ludzi, gdzieś czytałem że tylko 30% zolniezy walczy reszta dba o logistykę. No ale ciężko by się było nie bac w takich sytuacjach xd
44 s---------a w USA w tym roku xD To jest dla mnie totalna abstrakcja co się na swiecie dzieję ogólnie. Przy całych wadach Polski to jednak jest tu niesamowity spokój.
@KarnetNaGlony: Najlepsze jest to, że jak napiszesz to komuś/powiesz to ci bardzo często potrafią pisać, że jesteś głupi i się nie znasz a w ogóle to strzelaniny w szkołach mają miejsce bo tam nie mają broni żeby się bronić xD
#usa #przemyslenia
źródło: temp_file612266610801224265
PobierzSędziowie prawaccy doszli do wniosku że dostęp do broni automatycznej jest zapisana w konstytucji USA XD
@KarnetNaGlony: Najlepsze jest to, że jak napiszesz to komuś/powiesz to ci bardzo często potrafią pisać, że jesteś głupi i się nie znasz a w ogóle to strzelaniny w szkołach mają miejsce bo tam nie mają broni żeby się bronić xD