Wpis z mikrobloga

@dafto: naukowcy w jakichś badaniach udowodnili destruktywny wpływ nocnej zmiany na organizm.
Jeśli miałbym luźno rzucić przyczynę, to większość osób dorosłych wydziela bodaj melatoninę w sposób dla którego sen przynajmniej przed północą z tego co pamiętam, daje jego najbardziej optymalną jakość. Nastolatkowie wydzielają melatoninę później, przez co trudniej ich jest "zagonić" wcześniej do spania, ale ma to zupełnie podstawy biologiczne. Być może jakaś część osób jest w stanie się przyzwyczaić
  • Odpowiedz
Przeszło 9 lat stażu nocnego dla jego. Nie umiem funkcjonować w dzień już… przymusowe przyjście do pracy w dzień, skończyło się dla mnie w ambulatorium xD

@bartlomiej_rakowski: ło baben, co to za robota że cały czas na nocce?
  • Odpowiedz
@Heroina340 Tak, z soboty na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek 12h, czasami z piątku na sobotę też. A reszta dni wolna na inne fuchy. Wolne od poniedziałku szósta rano do soboty, czasem piątku do osiemnastej. Bardzo dobrze, gdy normictwo w weekend wypoczywa to ja robię, a jak oni robią to ja mam wolne. Chociaż miałem do niedawna jeszcze jeden etat i były 2 dni wolne w miesiącu, jeden piątek co
  • Odpowiedz