Wpis z mikrobloga

Naprawdę łudziłem się, że Konami zrobi jakiś solidny remake w style Resident Evil 2, że użyją fajnych mechanik z Phantom Pain, a tymczasem klasycznie j----y w dupę p--------y remaster na tym najgorszym ścierwie Unreal Engine 5 i cyk 69$ się należy.

Grafika i klimat jak z generycznej gierki o strzelaniu. Zaraz zesram się żalu

#metalgearsolid #mgs #mgsdelta #gry
kobiaszu - Naprawdę łudziłem się, że Konami zrobi jakiś solidny remake w style Reside...

źródło: image

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu: najgorsze że to w sumie pseudoremake, unreal 5 to niby nadbudówka na engine z PS2 więc tych zmian jest tak naprawdę mało mechanicznych. Dalej masz na przykład archaiczne przejścia między lokacjami, małe mapy i tak dalej.

Ludzie płaczą że remaki za dużo zmieniają to macie remake który bardziej jest remasterem.

Nawet systemu kamo z mgs4 nie przeportowali

Kupię ale na przecenie :)
  • Odpowiedz
@MelvinHarris: bardziej chodzi o to że możesz sobie odpalić mgs3 za darmo na emulatorze i dużej różnicy nie poczujesz

Jestem z szkoły że remake powinien oddawać ducha a nie być kopią 1:1.

Kojima chciał pierwotnie by 3 była open worldem w jungli dlaczego oni tego nie zrealizowali? Dlaczego nie przenieśli mechanik z 4 i 5 tylko poprawili animacje?
  • Odpowiedz
@tubkas12 Nie za bardzo rozumiem to „za darmo”, to ma być jakaś zaleta? Że idzie ukraść?
chyba że masz kupioną płytkę z ps2 x360 ps3 to rozumiem
W każdym razie nie wszystko jest dla wszystkich
Ja nie płaczę że chce zmodernizowania gier typu soulsy tylko w nie nie gram (przynajmniej narazie)
Optymalizacja? Cena? Ba nawet brak polskiej lokalizacji to są istotne wady
Ale to jak wierna gra jest oryginałowi dla mnie
  • Odpowiedz
@MelvinHarris:

Ja nie płaczę że chce zmodernizowania gier typu soulsy tylko w nie nie gram

I tak to się skończy właśnie nikt poza największymi fanboyami nie będzie w to grał i słabo się sprzeda. Specjalnie patrzyłem na YT i twitchu czy gra jest popularna - nie jest

Szybko będzie
  • Odpowiedz
@tubkas12 To straszne że najwięksi fajni będą grali w swoją ukochaną grę której nikt im nie zepsuł (poza optymalizacją) tylko graficznie odświeżył
Nie zamierzam dementować braku popularności gry ale naprawdę?Xd YouTube? Twitch? Wypadałoby chociaż sprawdzić no nie wiem SteamDB
Jak będzie szybciutko na wyprzedażach to chyba dobrze dla osób mniej zamożnych a zainteresowanych grą?
Jaki bait na nostalgię xd czy gra była reklamowana jako remake zmieniający mgs3 w phantom pain? Nie
  • Odpowiedz
  • 5
oj twórcy nie przystosowali gry dla nowocioty która uważa że msg najlepiej oglądać na yt? przykre

@MelvinHarris: Tak, tak panie "poważny, obiektywny gracz". Tylko nie płacz potem, że kolejne cześci nie będę remasterowane bo delta się nie sprzedała. Można to było zrobić jak Capcom ale nie, lepiej dowalić UE5 i "szkoły pójdą". Naprawdę chciałem zeby kreatywnie rozwinęli deltę, zachęcili nowych graczy i żeby widzieli potencjał na kolejne części, a tak
  • Odpowiedz
@MelvinHarris: oni po prostu zrobili kopiuj wklej a silnik ue5 to przeportowal na lepsze tekstury i grafikę dodatkowo z beznadziejna optymalizacja. Tak jak ktoś pisał wyżej, kojima chciał pierwotnie zrobić mgs3 z otwartym światem ale stare konsole były na to za słabe więc musieli zrobić doczytujące się zamknięte lokacje. Zamiast teraz zrobić porządny remake z otwarta duza lokacja bez doczytywania to woleli pójść na łatwiznę i zrobic kopiuj wklej bo
  • Odpowiedz
Naprawdę chciałem zeby kreatywnie rozwinęli deltę, zachęcili nowych graczy i żeby widzieli potencjał na kolejne części, a tak zrobili jednarozowy skok na kasę.

@kobiaszu: no i ogólnie powinni zacząć od remake'u MGS1. Lokacje jak i postacie z MGS1 są przekultowe.
  • Odpowiedz