Aktywne Wpisy
hanma +354
Ceny w Polskich kawiarniach i restauracjach to jest hit. Podwojne espresso za 15-20 zl. Kogos ostro p------o, to jest 15g kawy i 50ml wody. Jedzenie tez ma juz ogromne ceny jak za to co oferuje. Odechciewa sie jesc na miescie, nie dlatego ze nie stac, tylko dlatego ze czlowiek czuje sie j----y jak frajer na kazdym kroku #gastronomia #polska #jedzenie #napwiki

A330 +91
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

A po 2027 trzeba zmienić konstytucję i nadać uprawnienia Prezydentowi RP takie jak ma prezydent Francji.
#polityka #polska #4konserwy #neuropa #nawrocki #tusk
źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-08-27_111105_www.youtube.com
Pobierz@szychun: no właśnie że będzie lepiej a nie gorzej. Proszę się zapoznać z systemem we Francji.
Premier nawet w kohabitacji jest tam podwładnym prezydenta.
Minister nie może być posłem.
Ustawy projektowane są w parlamencie a nie jak u nas,
A zwycięzca bierze wszystko. No nie bierze parlamentu, który go kontroluje.
U nas w konstytucji Z 1997 zrobiono najgorsze połączenie systemu gabinetowego z prezydenckim.
Aż strach pomyśleć co by było, jakby była wojna.
Bo z jednej strony MON podlega pod Premiera ale z drugiej strony wojskiem dowodzi w czasie wojny Naczelny Dowódca Sił Zbrojnych,
@fornson23: p. Kaczyński to się powinien zameldować już w DPS ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jego czas minął.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ukraina to w ogole przykład, że skupienie władzy w ośrodku prezydenckim to nie jest idealny przykład. Zalenski sie sprawdził w czasie wojny ale u nich
Natomiast ja zawsze byłem zwolennikiem takiego systemu i gdyby Rafał był prezydentem też bym dalej popierał takie rozwiązania.
P.S. Wiem, że to były inne czasy i inny system ale słaba władza króla i brak odpowiedzialności sejmu były przyczynami upadku Rzeczypospolitej Obojga Narodów.