Aktywne Wpisy

MonazoPL +150
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
malutak9913 +173
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz

#linux #komputery #z--------------a
źródło: ha4gw1z79alf1
PobierzAle autor się podpisał na dole
W ogóle kolejność na tym obrazku mi się nie zgadza i nothing is secure powinno być znacznie wyżej, chyba nawet przed full disk encryption.
Komentarz usunięty przez autora
Ostatecznie Android to całkiem dobry system na desktopa
Otóż właśnie. Każdy hw ma backdora, więc sranie się o jakieś rootowanie czy odblokowywanie bootloadera w tym kontekście to taka hipokryzja, że szkoda
@Kryspin013: Odważna teza, ale trochę naiwna. Oczywiście, że szyfrowany GRUB daje wyższy poziom bezpieczeństwa niż nieszyfrowany. Możesz mieć ukryty w zaszyfrowanym /boot swój fingerprint i rozpoznasz, że to twój bootloader a nie podmieniony. A na partycji niezaszyfrowanej /EFI masz jedynie mały niezaszyfrowany plik grubx64.efi