Wpis z mikrobloga

@MakiawelicznyAltruista:
Czytanie z Listu do Hebrajczyków

Bracia:
Zapomnieliście o napomnieniu, z jakim Bóg się zwraca do was jako do synów:
«Synu mój, nie lekceważ karcenia Pana, nie upadaj na duchu, gdy On cię doświadcza. Bo kogo miłuje Pan, tego karci, chłoszcze zaś każdego, którego za
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: może tak, może nie, albo wszyscy tak samo odejdziemy w niebyt, może to i lepsze niż być moogowanym jeszcze w jakimiś niebie/piekle.
W sprawiedliwym świecie na oprawcy dokonał by ktoś skrytob0jstwa nie koniecznie ten spierdox ale jakiś inny gdzieś po drodze, albo oprawca jako młody gniewny jadąc motocyklem połączył by się z naturą w postaci drzewa itp a że mamy powolny powrót do feudalizmu to no właśnie...
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: J 18,36 Odpowiedział Jezus: «Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd».

Ten świat nie jest światem Boga. To świat poddany złu, szatanowi i ciemnym siłom. Nie oczekuj na nim boskiej sprawiedliwości.
  • Odpowiedz
@MakiawelicznyAltruista: właśnie dzięki tego typu rozważaniom, doszedłem do tych samych wniosków, w sumie to nawet dalej idących (sam byłem dręczony i upokarzany dlatego mam od życia w prezencie złożony stres pourazowy) - ten dręczony powinien wyrównać szanse biorąc np butelkę czy inne narzędzie i p-----------ć temu większemu gnojowi w łeb, j---ć konsekwencje.
Dlaczego tak uważam?
Bo wierzę, że wszyscy umrzemy a tam dalej NIC nie ma.
  • Odpowiedz