Aktywne Wpisy

Mezomorfix +102
Ucz się synek ucz.
Miej dobre oceny, zostań inżynierem, będziesz chodził w garniturze do pracy to zobaczysz ile dziewczyn będzie za tobą się uganiać.
Każda dziewczyna chciała by mieć takiego dobrego, wykształconego i mądrego chłopaka.
Panny się będą kolejkami do ciebie ustawiać jak im opowiesz co się uczyłeś na tej politechnice.
Ale synek najpierw NAUKA a później przyjemności!
Na dziewczyny i imprezy jeszcze masz czas! Ty masz się uczyć a nie łazić
Miej dobre oceny, zostań inżynierem, będziesz chodził w garniturze do pracy to zobaczysz ile dziewczyn będzie za tobą się uganiać.
Każda dziewczyna chciała by mieć takiego dobrego, wykształconego i mądrego chłopaka.
Panny się będą kolejkami do ciebie ustawiać jak im opowiesz co się uczyłeś na tej politechnice.
Ale synek najpierw NAUKA a później przyjemności!
Na dziewczyny i imprezy jeszcze masz czas! Ty masz się uczyć a nie łazić

Szpalik666 +271
Cześć
Chciałbym się z Wami podzielić takim mini projektem co robię - #4poryroku
Na pierwszy ogień przedstawiam Zamek w Rogowie Opolskim
Jak kolaż Wam się spodoba to proszę o wykop efekt, a jak wymaga jeszcze pracy to zakop efekt.
Fotki zrobiłem dronem MAVIC 2 PRO - Bez waypointów - na czuja no i zajęło m i to rok :)
#fotografia #drony
Chciałbym się z Wami podzielić takim mini projektem co robię - #4poryroku
Na pierwszy ogień przedstawiam Zamek w Rogowie Opolskim
Jak kolaż Wam się spodoba to proszę o wykop efekt, a jak wymaga jeszcze pracy to zakop efekt.
Fotki zrobiłem dronem MAVIC 2 PRO - Bez waypointów - na czuja no i zajęło m i to rok :)
#fotografia #drony

Uświadomiłem sobie, że Europa z jej nienawiścią do broni wszelkiego rodzaju, przemocy, mocnych samochodów etc. jest tak naprawdę... antymęska.
@Pantokrator: Ja to raczej strach widzę. Ostatnio mi gość zbladł przy samej dokumentacji technicznej xD
Ja się nauczyłem, że nie wolno decydować za innych i należy zawsze zadać sobie pytanie: a czy ja zasługuję na takie ograniczenia? Czy jestem aż tak nieodpowiedzialny?
Chęć zakazywania bierze się zwykle z przeświadczenia o własnej wyjątkowości i prowadzi do bardzo błędnych wniosków. Twój dziadek dla przykładu prawdopodobnie sądzi, że on to jest odpowiedzialny i mądry, ale dla dobra społeczeństwa lepiej, by wszystkim zakazano, bo inni nie są tacy
...i popełnia błąd wielu ludzi, czyli zakłada, że przynajmniej w tej kwestii jest bardzo wyjątkowym człowiekiem (oczywiście, że jest wyjątkowy - dla swojej rodziny, ale wiadomo, o co
@Pantokrator: Dokładnie jego słowa. Do tego rząd jest zbyt prawicowy i należy wprowadzić gospodarkę centralnie planowaną, bo firma nie może produkować zbyt dużo. tutaj dał przykład fabryki guzików, która powinna mieć z góry ustalony limit produkcji. Najfajniejsza była reakcja jak mu pokazałem, że na allegro można kupić broń czarnoprochową. Przed tym przy każdej rozmowie uważał, że
Komentarz usunięty przez autora
Chciałbym, by to samo miało miejsce w przypadku karabinów - taki kar98k nowej produkcji... ehhh..
@Pantokrator: Jaką nienawiścią? Kraje europy zachodniej są w czołówce świata jeśli chodzi o ilość broni w prywatnych rękach. Europa nie jest "antymęska", jest po prostu mądrzejsza.
Polecam się zapoznać z nowoczesną ideologią polityczną.
Wolne, słabe samochody.
Walka z bronią palną (Anglia - totalny brak dostępu do broni, Francja - bardzo ograniczony etc.) na wszelkie sposoby.
Patriarchat jako wielkie zło.
Parytety dla kobiet gdzie tylko się da.
Dowalanie jak najwyższych podatków na walkę z "globalnym ociepleniem", co skutecznie uniemożliwia poświęcanie się męskim, drogim hobby - a że to wciąż mężczyzna jest podstawą utrzymania rodziny, więc to
A we Francji tak się walczy z bronią, że jest na 9 miejscu pod względem liczby legalnej broni na ilość mieszkańców.
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country
Nowoczesna kultura europejska jest zdecydowanie przeciwko dostępowi do broni - jak chcesz się z tym kłócić, to powodzenia, znajdź mi tych ideologów lewicy, która rządzi Europą, którzy są za prawem do posiadania/noszenia broni.