Aktywne Wpisy

PolnyBestiowicz +248
Siema!
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
Przychodzę z nietypową prośbą, bo trochę odbiłem się od ściany. Kończę pisać magisterkę, brakuje mi już tylko domknięcia badań, ale utknąłem na zbieraniu ankiet.
Potrzebuję opinii osób, które grały w Cyberpunka 2077. Próbowałem wrzucać ankietę na dedykowane grupy na FB i Reddicie, ale odbijam się od regulaminów i nadgorliwej moderacji, która kasuje posty z automatu. Mam 22 odpowiedzi, potrzebuję jeszcze 78, żeby to miało ręce i nogi i żebym mógł w końcu zamknąć
źródło: image
Pobierz
Was też w dzisiejszych czasach niemiłosiernie wkur.wia , że do wszystkiego musi być aplikacja na telefon? Chcesz mieć promocje w spożywczaku? Pobierz aplikację i aktywuj kupon, chcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie to już szybciej pobierzesz apke i otworzysz z jej poziomu. Chcesz na szybko przejrzeć Facebooka na tel? Wersja przeglądarkowe na tel działa jak gowno, więc

Śmieszna kwota ale też nie szukam ogromnej precyzji.
Tokarka do metalu, najbardziej uniwersalna bo będzie do wszystkiego.
Muszę sobie zrobić dyferencjał do gokarta
#diy #hobby #majsterkowanie #cnc #tokarka #kghm #inzynieria #motoryzacja
@kornel-makuszynski: czysta ciekawość - za 4k nie da się kupić?
@kornel-makuszynski: mam popularną LD 550 (znaczy "taką jak", te tokarki sprzedaje pierdylion resellerów pod różnymi oznaczeniami) i w sumie nie narzekam. Wymagała trochę pracy, żeby dopieścić, ale jest, działa, robi, co do niej należy. Wolałem tak, niż kupować polską PRLowską w nieznanym stanie i ryzykować, że wpierdzielę
@modzelem: jeśli można to nazwać tokarką to da się kupić. Na YouTube Adam maszynotwor taką testował kiedyś i mówił, że nawet coś się da na niej zrobić. Nawet gwinty
Miałem na myśli dyferencjał
@kornel-makuszynski: robiłem na swojej gwinty, spoko się da.
https://www.cnc.info.pl/tokarka-nutool-550-zuch-ous-tsa-tsb-mini-lathe-i-inne-male-tokarki-f89.html
@modzelem: da się kupić ale nie są tanie oraz zbyt duże jak dla mnie w dodatku i tak musiałbym toczyć jakieś tuleje żebyi pasowały.
Kupić pewnie wyjdzie taniej jeśli policzę swoją robociznę ale za to nie będę miał frajdy
Ile kosztuje cały gokart?
@modzelem: przerabiam dla dzieci z gokarta na pedały który ojciec przywiózł ze śmietnika z Niemiec..
Kupiłem silnik od pocet bike za 32 euro I hamulce od rowera za 15
A co do modyfikacji to chyba na yt AdamMaszynotwór pokazywał ją. Mi ojciec tam przy niej kombinował i ogarniał.
Tutaj: https://www.cnc.info.pl/ ,już zaglądałeś?
@monty16k: jeszcze nie. Dzięki
Tak, przeglądam i się zastanawiam nad tą tylko czy ona warta tych pieniędzy?
https://allegro.pl/oferta/tokarka-do-metalu-warsztatowa-250x750-1-1kw-400v-przekladnia-na-biegach-17257242568?bi_s=ads&bi_m=showitem:mobile:top:active&bi_c=NmJlZDRmNTAtNjI4OC00ZTNhLTkzYzktOTM2NTg0ZTI5N2NhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=10627f78-3cb0-474d-891e-8752d78cd38a
Weź sobie tam na youtube pogrzeb, na tym kanale Adam Maszynotwór to jest skarbnica wiedzy, można zadać mu pytanie pod filmem i też pomoge.
czy warta to ciężko powiedzieć, nie wiem co w tym segmencie cenowym jest jeszcze konkurencją
@kornel-makuszynski: uuu paaanie, to już model na wypasie. Ale i dylemat pozostaje: za te pieniądze kupisz już spokojnie TSB 20 albo nawet jakiegoś małego TUCa. Tylko kwestia zastanowienia się, czy wolisz mieć 40letnią tokarkę w stanie niewiadomym i czy potrafisz ją samodzielnie przy zakupie zdiagnozować, czy lepiej chińczyka z gwarancją, o którym wiadomo, że trzeba mu trochę