Aktywne Wpisy

yourgrandma +138
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
Bipolar- +7
P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to

Śmieszna kwota ale też nie szukam ogromnej precyzji.
Tokarka do metalu, najbardziej uniwersalna bo będzie do wszystkiego.
Muszę sobie zrobić dyferencjał do gokarta
#diy #hobby #majsterkowanie #cnc #tokarka #kghm #inzynieria #motoryzacja
@kornel-makuszynski: czysta ciekawość - za 4k nie da się kupić?
@kornel-makuszynski: mam popularną LD 550 (znaczy "taką jak", te tokarki sprzedaje pierdylion resellerów pod różnymi oznaczeniami) i w sumie nie narzekam. Wymagała trochę pracy, żeby dopieścić, ale jest, działa, robi, co do niej należy. Wolałem tak, niż kupować polską PRLowską w nieznanym stanie i ryzykować, że wpierdzielę
@modzelem: jeśli można to nazwać tokarką to da się kupić. Na YouTube Adam maszynotwor taką testował kiedyś i mówił, że nawet coś się da na niej zrobić. Nawet gwinty
Miałem na myśli dyferencjał
@kornel-makuszynski: robiłem na swojej gwinty, spoko się da.
https://www.cnc.info.pl/tokarka-nutool-550-zuch-ous-tsa-tsb-mini-lathe-i-inne-male-tokarki-f89.html
@modzelem: da się kupić ale nie są tanie oraz zbyt duże jak dla mnie w dodatku i tak musiałbym toczyć jakieś tuleje żebyi pasowały.
Kupić pewnie wyjdzie taniej jeśli policzę swoją robociznę ale za to nie będę miał frajdy
Ile kosztuje cały gokart?
@modzelem: przerabiam dla dzieci z gokarta na pedały który ojciec przywiózł ze śmietnika z Niemiec..
Kupiłem silnik od pocet bike za 32 euro I hamulce od rowera za 15
A co do modyfikacji to chyba na yt AdamMaszynotwór pokazywał ją. Mi ojciec tam przy niej kombinował i ogarniał.
Tutaj: https://www.cnc.info.pl/ ,już zaglądałeś?
@monty16k: jeszcze nie. Dzięki
Tak, przeglądam i się zastanawiam nad tą tylko czy ona warta tych pieniędzy?
https://allegro.pl/oferta/tokarka-do-metalu-warsztatowa-250x750-1-1kw-400v-przekladnia-na-biegach-17257242568?bi_s=ads&bi_m=showitem:mobile:top:active&bi_c=NmJlZDRmNTAtNjI4OC00ZTNhLTkzYzktOTM2NTg0ZTI5N2NhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=10627f78-3cb0-474d-891e-8752d78cd38a
Weź sobie tam na youtube pogrzeb, na tym kanale Adam Maszynotwór to jest skarbnica wiedzy, można zadać mu pytanie pod filmem i też pomoge.
czy warta to ciężko powiedzieć, nie wiem co w tym segmencie cenowym jest jeszcze konkurencją
@kornel-makuszynski: uuu paaanie, to już model na wypasie. Ale i dylemat pozostaje: za te pieniądze kupisz już spokojnie TSB 20 albo nawet jakiegoś małego TUCa. Tylko kwestia zastanowienia się, czy wolisz mieć 40letnią tokarkę w stanie niewiadomym i czy potrafisz ją samodzielnie przy zakupie zdiagnozować, czy lepiej chińczyka z gwarancją, o którym wiadomo, że trzeba mu trochę