Cześć, może komuś się przyda - udostępniłem swój skrypt do pobierania danych z Tauronowego e-licznika do jSONa jako alternatywa dla softu HA czy innych domoticzów.
nie dość, że głównym zadaniem biznesowym aplikacji jest to, aby pobrać z zewnętrznego źródła dane z JSON, odkodować je i potem i tak podać je w JSON dalej... zamiast zrobić z tego bibliotekę, aby każdy mógł po swojemu sobie wydrukować dane lub zbierać do jakiejś bazy.
Do tego niekonsekwencja w nazewnictwie, raz używana jest całkowita abrewiacja (jak metody q), raz funkcje mają więcej "do powiedzenia"
Cześć, może komuś się przyda - udostępniłem swój skrypt do pobierania danych z Tauronowego e-licznika do jSONa jako alternatywa dla softu HA czy innych domoticzów.
https://github.com/PJanisio/tauronApiPhp
Mam PV, jestem prosumentem (czy jak to się tam nazywa).
Oooo jest druga aplikacja "Moje PGE", ale tam jest tylko pobór wg faktur.
nie dość, że głównym zadaniem biznesowym aplikacji jest to, aby pobrać z zewnętrznego źródła dane z JSON, odkodować je i potem i tak podać je w JSON dalej... zamiast zrobić z tego bibliotekę, aby każdy mógł po swojemu sobie wydrukować dane lub zbierać do jakiejś bazy.
Do tego niekonsekwencja w nazewnictwie, raz używana jest całkowita abrewiacja (jak metody
q), raz funkcje mają więcej "do powiedzenia"