Wpis z mikrobloga

Was też w dzisiejszych czasach niemiłosiernie wkur.wia , że do wszystkiego musi być aplikacja na telefon? Chcesz mieć promocje w spożywczaku? Pobierz aplikację i aktywuj kupon, chcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie to już szybciej pobierzesz apke i otworzysz z jej poziomu. Chcesz na szybko przejrzeć Facebooka na tel? Wersja przeglądarkowe na tel działa jak gowno, więc najlepiej jak pobierzesz naszą aplikację ważącą kilka GB i tam sobie przejrzysz szybko i wygodnie! Do tego te wszelkie kuchenki lodówki, piekarniki i pralki smart w których możesz zobaczyć ile zostało do końca prania/pieczenia i wyłączyć to z poziomu aplikacji XDD
A teraz wisienka na torcie - śledzenie kuriera w DHLu, można sobie sprawdzić gdzie jest kurier na mapie i mniej więcej wiedzieć o której będzie w Twojej okolicy, no i wszystko fajnie ale ta opcja działa tylko i wyłącznie za pomocą aplikacji na telefonie XD W przeglądarce na kompie nie zobaczysz, w formie PDA na tel też nie działa, ale jak pobierzesz i się zalogujesz to już elegancko działa.

Niedługo będę chciał wodę w kiblu spuścić to aplikacji będę potrzebował, co za czasy..

#feels #polska #telefony #komputery #aplikacje #zalesie
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siemawpadajdomejkuchni: tak jest ze wszystkim i to się zaczynało dobrze i fajnie. jakieś zbierania punktów za paliwo na orlenie - cool, może dostanę czajnik kiedyś. ale teraz już jesteśmy na poziomie absurdu że jest apka do każdego najmniejszego gówna i ta technologia która miała uwolnić twój czas to ci go kradnie bo musisz obsługiwać te j----e aplikacje. czy naprawdę program do odbioru paczki musi mieć jakieś mini gierki w zbieranie
  • Odpowiedz
chcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie

@siemawpadajdomejkuchni: u mnie ostatnio pojawił się paczkomat inpostu że już tylko z apki odbierzesz, nie ma ekranu.

Do tego wszystkiego dodaj jeszcze, że jak nie masz tych aplikacji to walą cię w c---a na cenach, bo cenówki na półkach największą cenę mają promocyjną z aplikacją, do tego jeszcze na
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: appki są spoko, bo możesz zainstalować sobie appkę, która Ci wyraźnie pokaże ile czasu spędzasz w danej aplikacji i to umożliwia dokonanie tobie introspekcji, żebyś mógł ocenić, czy przypadkowo nie spędzasz z daną appką zbyt dużo czasu.
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: Ja unikam tych aplikacji jak ognia i wszystko, co da się załatwić bez apki, załatwiam bez apki. Gdybym instalował apkę za każdym razem, gdy ktoś mi to sugeruje, to miałbym ich chyba ze 100 w telefonie. Żadne bajery, jak parę zł mniej, mnie nie przekonają.
  • Odpowiedz
@siemawpadajdomejkuchni: Byłem w sobotę z żoną w pepco po jakąś pierdołę, a kasjer się pyta czy... MAMY APLIKACJĘ PEPCO.

Przecież ten sklep to jest największa tanizna i tandeta obok tych kików i innych. Mam mieć apkę, żeby za piżamę z chińskiej bawełny z psa zapłacić 10 zł zamiast 15 zł? XD
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: Ale nie tylko InPost ma swoje automaty paczkowe
@T1oo O, jak takie coś widzę to już mnie krew jasna zalewa XD
@marcin-van-staar Ja to samo
@lewoprawo Ja też się staram, ograniczam do totalnego minimum
@matixrr Moja różowa i moja matka to samo, setki tych aplikacji i co 15min jakieś powiadomienie o wspaniałej promocji -10%. U bab to jeszcze gorzej bo one mają jeszcze kupę tych
  • Odpowiedz
Jestem informatykiem, ale na swoim telefonie instaluje minimum aplikacji, tylko takei gdzie nie mam wyboru.

@marcin-van-staar: ja sobie ten syf wrzucilem do oddzielnego profilu i odpalam go tylko jak potrzebuje.
Dzieki temu nie robi mi sie syf w aplikacjach i nie pracują w tle
  • Odpowiedz
hcesz odebrać paczkę z automatu? Niby możesz ręcznie ale zanim to wyklikasz na tym brudnym i ledwo reagującym na dotyk ekranie to już szybciej pobierzesz apke i otworzysz z jej poziomu

@siemawpadajdomejkuchni: Wszystko spoko fajnie, ale sam własnie przyznałeś po co instalujesz aplikację, pomimo bulwersu, że te istnieją - bo wygodniej.

Tak, często jest to wkurzające że ciągle musisz coś pobierać żeby skorzystać z jakiejś funkcjonalności ale z drugiej strony
  • Odpowiedz
u mnie ostatnio pojawił się paczkomat inpostu że już tylko z apki odbierzesz, nie ma ekranu.

@matixrr: to się nazywa Appkomat i na szczęście ma chociaż czytnik kodów QR więc można sobie QR wydrukować albo wyświetlić z tableta itp. bez instalowania apki (takie szczęście w nieszczęściu)

@siemawpadajdomejkuchni: największe jaja to zrobił Ryanair w zeszłym roku. Zlikwidowali karty pokładowe w PDF przysyłane mailem i teraz kartę pokładową można odczytać
siepan - > u mnie ostatnio pojawił się paczkomat inpostu że już tylko z apki odbierze...

źródło: image.d81de72e32bb854e68569ac0dc76b026

Pobierz
  • Odpowiedz