@MetalowyBieg Przynajmniej się nie boimy patusów i nie polegamy na historyjkach o niewdzięcznych Karynach. W życiu uratowałem z podobnej opresji około 11 kobiet i każda okazałą wdzięczność. Prawda jest taka, że jak jakiś facet podnosi rękę na kobietę to na 99% podkuli ogon gdy inny mężczyzna zwróci mu uwagę.
@KRCZVSK a za 12 razem dostaniesz kose w wątrobe i piękny pogrzeb A ja bede żył dalej broniac jedynie moich bliskich i nie mieszajac sie w spory nieznajomych
@MetalowyBieg: nie trzeba od razu pchać się pod nóż i zgrywac bohatera. Można wezwać policję, nagrywać zajście, krzyczeć, poprosić innych przechodniów o interwencję, poczekać do końca zajścia i pomoc poszkodowanemu. Wszystko to lepsze niż totalna znieczulica.
wole dostać tym nożem i spaść z rowerka niż do końca życia mieć świadomość że ktoś kogoś zabił/zgwałcił na moich oczach a ja stałem jak p---a
@wiedzminyo: 2010, Gdańsk Wrzeszcz, dwóch kumpli wraca w nocy miastem. Pod Jantarem jakiś typ szarpie dziewczynę, chłopaki pokojowo podchodzą, bez kontatku fizycznego, próbują załagodzić sytuację. Jeden dostaje strzała na szczękę (złamana), drugi dostaje cięcie na twarz + wybite zęby (polik rozcięty na wylot). Szarpana
@conamirko: Przecież to jakiś odklejeniec, który myśli, że dorobi sobie +10 do męstwa, bo napisze, że ON WOLAŁBY ZGINĄĆ ZAMIAST KTOŚ INNY. To na wojnę. Ukraina, Gaza, można wybrać.
@KRCZVSK: Najpierw należy poczekać aż agresywny sebiks zada pierwszy cios komuś innemu, czy to pięścią czy to nożem. Potem zgodnie z prawem przystępujemy do pierwszej pomocy której podstawą jest zapewnienie bezpieczeństwa sobie. Dopiero potem można zadzwonić po pomoc na 112 powiedzieć wszystko po czym i tak przekierują na 999 lub 997 i trzeba powtórzyć drugi raz to samo.
A ja bede żył dalej broniac jedynie moich bliskich i nie mieszajac sie w spory nieznajomych
Mógłbym gazem psiknąć, gdybym akurat miał przy sobie, ale nigdy z łapami do jakiegoś psychola.
Można wezwać policję, nagrywać zajście, krzyczeć, poprosić innych przechodniów o interwencję, poczekać do końca zajścia i pomoc poszkodowanemu. Wszystko to lepsze niż totalna znieczulica.
@wiedzminyo: 2010, Gdańsk Wrzeszcz, dwóch kumpli wraca w nocy miastem. Pod Jantarem jakiś typ szarpie dziewczynę, chłopaki pokojowo podchodzą, bez kontatku fizycznego, próbują załagodzić sytuację. Jeden dostaje strzała na szczękę (złamana), drugi dostaje cięcie na twarz + wybite zęby (polik rozcięty na wylot). Szarpana
@MetalowyBieg: Lepiej, babie by sie przypomnialo ze "napastnik" to jej gach i to byla tylko taka zabawa. Dostalby "bohater" zarzuty za napasc.
@wiedzminyo: istnieje takie coś jak policja
Komentarz usunięty przez moderatora
Nigdy więcej.
Baba bita? Sama sobie winna i niech sama się broni.
@wiedzminyo: A ja nie. Lepiej być katem, niż ofiarą. Lepiej byc żywym tchórzem, niż martwym bohaterem.